Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Ζίτσας για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Ζίτσας για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

DSC04436Από:Γιώργος Γκόντζος–Την πιστή τήρηση της σχετικής πυροσβεστικής διάταξης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενόψει της θερινής περιόδου αποφάσισαν τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.)  Δήμου Ζίτσας που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης (31/05/2016) στο Δημαρχείο στην Ελεούσα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης από τα μέλη του Σ.Τ.Ο. αναπτύχθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με στόχο την αρτιότερη οργάνωση και τη συνεργασία όλων στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών ειδικά εντός των οικισμών. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί ημερίδα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (πυροσβεστική, αστυνομία, δασαρχείο) προκειμένου να ενημερωθούν οι αιρετοί του Δήμου Ζίτσας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό αλλά και τις υποχρεώσεις που έχει ο καθένας στην πρόληψη αλλά και την καταστολή των πυρκαγιών.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος ως πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. ευχαρίστησε το προσωπικό της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για τη μέχρι τώρα συνεργασία επισημαίνοντας πως το προσωπικό και τα μηχανήματα του Δήμου είναι σε πλήρη ετοιμότητα. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών και αδιαφορούν για τον καθαρισμό τους από τα χόρτα» ανέφερε ο κ. Πλιάκος και ζήτησε τη συνεργασία όλων ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό των οικοπέδων τους προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς που θα απειλήσει σπίτια.

Από την πλευρά του ο Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων πύραρχος Γεώργιος Χαβέλας εξήρε την ετοιμότητα και την οργάνωση που επιδεικνύει ο Δήμος Ζίτσας δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το τοπικό σχέδιο που έχει επιμεληθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτικής προστασίας Αλκιβιάδης Βότσικας.  Ταυτόχρονα υπογράμμισε, πως θα πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην ευαισθητοποίηση των πολιτών προκειμένου να αναλάβουν ενεργό δράση στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους αλλά και στην έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Στις τοποθετήσεις τους, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βουτσαρά Ανδρέας Παπαζυγούρας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Αθανάσιος Βαρβάλας, και η υπάλληλος του Δασαρχείου Ιωαννίνων Αθηνά Λεύκα, υπογράμμισαν πως ο σωστός συντονισμός και η έγκαιρη ενεργοποίηση όλων σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών φέρουν το επιθυμητό για όλους αποτελέσματα που είναι όσο το δυνατό λιγότερες πυρκαγιές και καμένες εκτάσεις.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments