Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων

περιφ-ηπειρου4

 

Το πλαίσιο ανάπτυξης και υλοποίησης του σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου για την επίτευξη της Ισότητας των Φύλων, όπως αυτός έχει αναπτυχθεί μέσα από τη λειτουργία της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Ηπείρου, συζητήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση.

Την ενημέρωση των μελών για τις μέχρι σήμερα δράσεις της Επιτροπής έκανε η περιφερειακή σύμβουλος κ. Π. Μητροκώστα. Στους άξονες δράσης για ουσιαστικές παρεμβάσεις στα πεδία που απαιτείται, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, προεδρεύων της Επιτροπής κ. Οδυσσέας Πότσης υπογραμμίζοντας: «Σε επίπεδο άυλων προγραμμάτων, αν δεν μπούμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις, θα μείνουν γράμματα κενά περιεχομένου. Για αυτό πρέπει γρήγορα να προβούμε σε συγκεκριμένες δράσεις. Κατά την προσωπική μου άποψη η χειραφέτηση της γυναίκας επιτυγχάνεται μέσα από την εργασία και για αυτό θεωρώ πως πρέπει να στοχεύσουμε στην προβολή των γυναικείων συνεταιριστικών οργανώσεων. Για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι μέσω αυτής της προβολής. Με φιλολογήματα και μόνο δεν έχουμε χειροπιαστό αποτέλεσμα».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης αποφασίστηκε η διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας τις επόμενες εβδομάδες στα Ιωάννινα για την παρουσίαση του σχεδιασμού της Περιφέρειας για την Ισότητα των Φύλων, κυρίως όμως για την προβολή τοπικών φορέων, δομών και συλλόγων, όπως συμβουλευτικά κέντρα, γυναικείοι συνεταιρισμοί, κ.ά..

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων από Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ήπειρο. Ειδικότερα, στην Επιτροπή παραβρέθηκαν μέλη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ιωαννίνων, του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Άρτας και του Συμβουλευτικού Κέντρου Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Πρέβεζας.

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments