Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Συνελήφθησαν δύο άτομα που  εμπλέκονται σε υπόθεση  εισαγωγής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Συνελήφθησαν δύο άτομα που  εμπλέκονται σε υπόθεση  εισαγωγής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Συνελήφθησαν δύο άτομα που  εμπλέκονται σε υπόθεση  εισαγωγής στη χώρα και μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Βρέθηκαν σε «καβάτζα» σε δασική περιοχή  στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας και κατασχέθηκαν πάνω από -121- κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (15-04-2018) αργά το απόγευμα, σε δασική περιοχή στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Παράτυπης Μετανάστευσης του Τμήματος Αλλοδαπών Θεσπρωτίας και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους  καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στη χώρα μας και μετά από συστηματικές έρευνες, εντόπισαν στην παραπάνω περιοχή, υπαίθριο χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών «καβάτζα», με περισσότερα από 121 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών είχε εισάγει, μεταφέρει και αποκρύψει εκεί ο 37χρονος αλλοδαπός, μαζί με έναν ακόμα συνεργό του, που αναζητείται, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στο εσωτερικό της χώρας.

Επίσης, στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε στην παραπάνω περιοχή να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθη καθώς εξακριβώθηκε η συμμετοχή του στην εισαγωγή και απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • πέντε ταξιδιωτικοί σάκοι με -108- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -121- κιλών και -492- γραμμαρίων
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
  • κινητό τηλέφωνο

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments