Παρασκευή , 15 Μαρτίου 2024
Αρχική / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 36 και 25 ετών, για παραχάραξη  και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων
SONY DSC

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 36 και 25 ετών, για παραχάραξη  και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

SONY DSC

Από:Γιώργος Γκόντζος

Οι δράστες πραγματοποίησαν συναλλαγές με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα σε καταστήματα στους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας ενώ λάμβαναν ως ρέστα γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα

Κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα, σύνεργα παραχάραξης και χρήματα

Συνελήφθησαν, προχθές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 36 και 25 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, προχθές, οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε έξι καταστήματα στην Ηγουμενίτσα, την Άρτα και το Καναλλάκι Πρέβεζας, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγές, χρησιμοποιώντας παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ενώ έλαβαν ως ρέστα γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα.

Μετά από σχετικές καταγγελίες των περιστατικών και στο πλαίσιο επιστάμενων αναζητήσεων, εντοπίστηκε στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας το ανωτέρω όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες δεκαπέντε περιπτώσεις συναλλαγών με πλαστά χαρτονομίσματα  στους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Στην κατοχή των δραστών και μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας στα σπίτια τους στην Κέρκυρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πέντε πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ καθώς και προϊόντα που αγοράστηκαν από αυτά
  • το χρηματικό ποσό των (2.090) ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων
  • διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την παραχάραξη των χαρτονομισμάτων (ένας εκτυπωτής, ένας φορητός υπολογιστής και ένα tablet), τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακή εξέταση.

H προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας και παραπέμφθηκαν στην  κ. Ανακρίτρια Άρτας.

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments