Κυριακή , 10 Μαρτίου 2024
Αρχική / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Συνελήφθησαν πατέρας και γιός με 80 κιλά χασίς στην Ιόνια.

Συνελήφθησαν πατέρας και γιός με 80 κιλά χασίς στην Ιόνια.

–Από Χάρης Δάφλος–

Συνελήφθησαν, χθες (21-06-2018) το πρωί στην Ιόνια Οδό (Σ.Ε.Α. Αμφιλοχίας), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί (πατέρας και γιος), ηλικίας 52 και 29 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 39χρονος ημεδαπός συνεργός τους, ο οποίος κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το πρωί στην Ιόνια Οδό σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 52χρονος με συνοδηγό τον 29χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, (76) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (79) κιλών και (680) γραμμαρίων.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες ενεργούσαν καθ΄ υπόδειξη 39χρονου ημεδαπού συνεργού τους, ο οποίος είχε οργανώσει την παράνομη εισαγωγή και μεταφορά των ναρκωτικών και αναζητείται.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 39χρονου δράστη στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

  • πακέτο τσιγάρων που περιείχε σπόρους κάνναβης, βάρους (0,55) γραμμαρίων
  • μαχαίρι και αντικείμενα με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών
  • (28) κυνηγετικά φυσίγγια

Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

 

                          2018

ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

 

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments