Παρασκευή , 8 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ»:Συνεχίζεται η ασύδοτη κυκλοφορία βοοειδών

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ»:Συνεχίζεται η ασύδοτη κυκλοφορία βοοειδών

αρχείο λήψηςΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—

Στην ” ασύδοτη κυκλοφορία βοοειδών” αναφέρεται η δημοτική παράταξη«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ»  (Στο θέμα είχαν αναφερθεί με συνεντεύξεις τους στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος) ο Νίκος Κοτσιάφτης πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αθαμανίου ,και ο δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης)

Η ανακοίνωση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ακόλουθη:

“Δυστυχώς έχουν περάσει περίπου πενήντα μέρες από την επιβολή τριών προστίμων για τα ανεπιτήρητα βοοειδή στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής κωλυσιεργεί  την είσπραξή τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη συνέχιση της ασύδοτης κυκλοφορίας των βοοειδών σε κήπους, κτήματα, αυλές και δρόμους με τις καταστροφές να συνεχίζονται και τους κινδύνους τραυματισμών ή θανατηφόρων ατυχημάτων να αυξάνονται, ενώ τα άμοιρα ζώα βασανίζονται εκτεθειμένα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Χθες και προχθές (12 και 13 Φεβρουαρίου) κλήθηκε για πολλοστή φορά η Αστυνομία και κατέγραψε την παρουσία κοπαδιών των 7 και 20 βοοειδών αντίστοιχα στους δρόμους και τα χωράφια στη μέση του Αθαμανίου, γεγονός στο οποίο παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος. Αυτή η κατάσταση αποτελεί καθημερινό φαινόμενο σε διάφορα μέρη της τοπικής κοινότητας και κυρίως τα βράδια σε απόσταση 10-15 χιλιομέτρων από τους σταύλους τους.

Επειδή δεν είναι επιτρεπτό και ανεκτό να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει και σε απελπισμένες αυτοδικίες, πρέπει ο κάθε αρμόδιος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Ο Δήμαρχος και οι επιτροπές να εφαρμόσουν τον Νόμο, δηλαδή να εισπράξουν τα πρόστιμα και να δραστηριοποιήσουν τα μέλη τους να περισυλλέξουν τα ανεπιτήρητα, να τα φυλάξουν σε 24ωρη βάση, για να μη τα ξανακλέψουν και να ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία. Οι προϊστάμενες αρχές των Δήμων να ελέγξουν την τήρηση των Νόμων από τη Δημοτική αρχή. Όλες οι  Δημόσιες Υπηρεσίες που έχουν σχέση με το πρόβλημα να δραστηριοποιηθούν στην κατεύθυνση επίλυσης αυτού του προβλήματος που δυστυχώς έχει χρονίσει  αδικαιολόγητα.”

 

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments