Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / Συνεχίζει την απεργία ,τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνεχίζει την απεργία ,τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ

ioannina-kataggelia-epithesi-baros-ergazomenou-stin-kathariotita-dimouΑπό: Γιώργος Γκόντζος([email protected])-Την συνέχιση των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα στους OTA , αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ που συνεδρίασε το μεσημέρι μετά την συνάντηση που είχε η ηγεσία της σήμερατο πρωί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στην Tοπική Aυτοδιοίκηση αποφάσισε ομόφωνα να συνεχιστεί ο αποκλεισμός  στα αμαξοστάσια και στους ΧΥΤΑ, παραμένοντας σταθερή στις προτάσεις που κατέθεσε  στον πρωθυπουργό. Οι εργαζόμενοι έχουν ως βασικό αίτημα  την  μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριότητας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκ νέου μετά την προκηρυγμένη 24ωρη απεργία της Πέμπτης προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

Οι εργαζόμενοι προανήγγειλαν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει αυξημένο προσωπικό ασφαλείας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, οι οποίες αυξάνουν τους κινδύνους για τη δημόσια Υγεία.

Στο νομοθετικό μέτωπο, η Ολομέλεια της Βουλής έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους, που είχε κατατεθεί στο αθλητικό νομοσχέδιο.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ την καταψήφισαν Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι. Η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments