Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / ΕΚΙ / Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς

ΖωγραφιέςΕικόνα0051Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– Τις δραστηριότητες του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς περιγράφει ανακοίνωση του ΕΚΙ στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Πλούσια και σήμερα η δραστηριότητα του Εργατικού Κέντρου για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Η φωτογραφική έκθεση – ανασκόπηση «Από την Πρωτομαγιά του Σικάγο μέχρι σήμερα» ξεκίνησε από τα χαράματα να βρίσκεται στους μεγάλους χώρους δουλειάς, με πρώτο το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών για να την δουν οι εργάτες της πρωινής βάρδιας της αποκομιδής απορριμμάτων.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο της «Πίνδου»  και το μεσημέρι κατέληξε στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης, με τους εργάτες να κάνουν καθολική στάση εργασίας για μια ώρα, ώστε να μπορέσουν να την δουν και να συμμετέχουν στην εκδήλωση –ομιλία που έκανε το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων έξω από το εργοστάσιο.

Στο χώρο του Εργατικού Κέντρου δόθηκε συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων , κρεμάστηκε γιγαντοπανό ,και συλλογή από εργατικά τραγούδια ακούγεται από τα μεγάφωνα από το πρωί δίνοντας  τον εορταστικό τόνο. Στο εσωτερικό, η έκθεση με παιδικές ζωγραφιές, καλύπτει πλέον όλους τους τείχους ενώ συνεχίζουν να έρχονται ζωγραφιές από τους μαθητές της πόλης.

Νωρίς το απόγευμα αντιπροσωπεία από τα ταξικά συνδικάτα και τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έκανε περιοδεία στα Δημόσια ΙΕΚ. Αργότερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΙ σύσκεψη της επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ για «Το σύγχρονο περιεχόμενο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και την κατάσταση στην Ελλάδα». Η μέρα θα κλείσει με την συναυλία – αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι στην κεντρική πλατεία της πόλης, μπροστά στο κτίριο της περιφέρειας.

Για αύριο είναι προγραμματισμένη η πικετοφορία στις 11:00 στον πλάτανο (στην Αβέρωφ) και την Κυριακή η παρουσίαση του βιβλίου «Οι αναμνήσεις ενός κουρέα» στις 8:00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Κορυφώνουμε τον εορτασμό με τη μεγάλη συγκέντρωση τη ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10:00π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments