Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων:Ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί ως Κυβέρνηση ένα πρωτόγνωρο, διαφορετικό τρόπο επεξεργασίας του εθνικού σχεδίου της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων:Ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί ως Κυβέρνηση ένα πρωτόγνωρο, διαφορετικό τρόπο επεξεργασίας του εθνικού σχεδίου της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας

21912788_10214827655752742_1808380145_nΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει μέσα από τα προγράμματά του και υλοποιεί ως Κυβέρνηση ένα πρωτόγνωρο, διαφορετικό τρόπο επεξεργασίας του εθνικού σχεδίου της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας. Αφήνει πίσω του το παρωχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο του πελατειακού κράτους που μας έφερε στην κρίση και τα μνημόνια και προχωρά σε έναν ανοιχτό διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς, Πανεπιστήμια, συλλογικότητες και με μεμονωμένα άτομα, συνδιαμορφώνοντας με την κοινωνία το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ανθρωποκεντρικής, δίκαιης και οικολογικής ανάπτυξης που αναδεικνύει τις ανάγκες και τα πλεονεκτήματα των Περιφερειών.” Αυτά ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Κώστας Μπασιούκας, συντονιστής της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηπείρου, με αφορμή τη διοργάνωση στην Ήπειρο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, στα τέλη Οκτωβρίου. “Καλούμε τους συμπολίτες μας να συνεισφέρουν σε αυτή την ουσιαστική διαδικασία μέσα από συλλογικές αλλά και προσωπικές προτάσεις και κρίσεις για το καλό της Ηπείρου αλλά και της χώρας μας γενικότερα. Πιστεύουμε πως όσο πιο μαζική και ουσιαστική είναι η συμμετοχή μας τόσο καλύτερα και πιο αποδοτικά θα είναι και τα αποτελέσματα.”, τόνισε ο κ. Κ.Μπασιούκας.

“Το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στην πόλη μας, στα Γιάννενα, προσδοκούμε να είναι η αφορμή για μια ουσιαστική συζήτηση για την ανάπτυξη του τόπου μας με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων, περισσότερων πολιτών. Έχουμε ικανό χρόνο μπροστά μας να επεξεργαστούμε τις προτάσεις και να καταλήξουμε στο πλαίσιο εκείνο που θα γίνουν οι συζητήσεις και θα εξαχθούν συμπεράσματα, τα οποία, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Περιμένουμε τους συμπολίτες μας να καταθέσουν τις απόψεις, τις σκέψεις τις ιδέες, τις αντιρρήσεις, τις επιφυλάξεις και να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον. Ζητούμε πλατιά συμμετοχή των πολιτών και των φορέων σε αυτή τη διαδικασία”, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος.

“Το συνέδριο που πρόκειται να γίνει θα είναι ένα ανοιχτό φόρουμ διαλόγου που δεν έχουμε συνηθίσει να γίνεται σε Περιφερειακό επίπεδο. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν πολλοί Υπουργοί της Κυβέρνησης κι έτσι φορείς και πολίτες θα μπορούν να ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις για ζητήματα που τους απασχολούν. Πηγαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία έχουμε ευθύνη, πολίτες και πολιτικοί, να προβληματιστούμε και να καταθέσουμε προτάσεις.  Πρέπει να αξιοποιήσουμε, με απόλυτη προτεραιοποίηση, όλα τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία. Σημαντικός τομέας που πρέπει να ενισχυθεί στην περιοχή μας είναι και ο τομέας του κοινωνικού κράτους, δηλαδή Παιδεία, Υγεία και Κοινωνική Προστασία που διαχρονικά έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου μας και μπορεί να συνεχίσει παρέχοντας θέσεις εργασίας και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε διασύνδεση και με τους παραγωγικούς φορείς του τόπου. Καταληκτικά, θα πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε το συνέδριο αυτό να καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και τη βάση συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειακών αρχών και της Κυβέρνησης”. Αυτά ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments