Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συρτάκι στο Δήμο Σανκτ Λεόν-Ροτ της Γερμανίας από χορευτές του Δήμου Ζίτσας

Συρτάκι στο Δήμο Σανκτ Λεόν-Ροτ της Γερμανίας από χορευτές του Δήμου Ζίτσας

Χορεύοντας έναν από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς χορούς, το συρτάκι, τα μέλη του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ζίτσας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σανκτ Λεόν-Ροτ στην περιοχή της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας, εντυπωσίασαν το Δήμαρχο Alexander Eger και τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Οι χορευτές του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Ν.Π.Δ.Δ. με τους  αντιδημάρχους Γιαννούλα Γεωργούλη και Νίκο Σφήκα, τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Στέφανο Μιχάλη και την χοροδιδάσκαλο Αγγελική Φίλη, αποτέλεσαν την αντιπροσωπεία του Δήμου Ζίτσας που στις αρχές του μήνα, φιλοξενήθηκαν στη Γερμανία στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι Δήμοι Ζίτσας και Σανκτ Λεόν-Ροτ.

Κατά την παραμονή τους στο Σανκτ Λεόν-Ροτ οι χορευτές του Δήμου Ζίτσας εκτός από το Δημαρχείο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εμφανίστηκαν στο Δημοτικό Γηροκομείο και την Πυροσβεστική όπου εντυπωσίασαν τους θεατές αποσπώντας τα ειλικρινή τους συγχαρητήρια και το θερμό χειροκρότημα. Χαρακτηριστικό αυτού αποτελεί το άρθρο που γράφτηκε σε τοπική γερμανική εφημερίδα με τίτλο, «Συρτάκι στο Δημοτικό Συμβούλιο». Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του Δήμου Ζίτσας ξεναγήθηκε σε δημοτικές υποδομές και τουριστικούς προορισμούς και αξιοθέατα της Γερμανικής πόλης.

«Ήταν μια επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τη μουσικοχορετική παράδοση του τόπου μας. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι με μια θερμή φιλοξενία και ευχαριστούμε γι’ αυτό, όλους εκείνους που μας υποδέχτηκαν και μας φιλοξένησαν, ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Alexander Eger αλλά και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρουν τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου Ζίτσας.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται, στα πλαίσια ανταπόδοσης της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ζίτσας από την αντιπροσωπεία του Σανκτ Λεόν-Ροτ, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αποτελεί δε, την επιβεβαίωση των καλών σχέσεων που έχουν αναπτύξει οι δύο Δήμοι και  προπομπός περαιτέρω συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης, τουρισμού, πολιτισμού και αναπτυξιακών δράσεων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments