Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / «Σχολείο» σεμιναριακών μαθημάτων του προγράμματος «Κωστής Παλαμάς»

«Σχολείο» σεμιναριακών μαθημάτων του προγράμματος «Κωστής Παλαμάς»

PALAMAS

Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης

Σχολείο Ιωαννίνων

Αιτήσεις για τη δωρεάν συμμετοχή:

httpsss://kostispalamas.uoa.gr/?page_id=2585

  Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, διοργανώνει «Σχολείο» σεμιναριακών μαθημάτων του προγράμματος «Κωστής Παλαμάς» με θέμα την προβολή, διάδοση και αξιοποίηση του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού μέσω των σπουδών επικοινωνίας με την ευρύτερη έννοιά τους. Το συνολικό εγχείρημα αποσκοπεί να προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επικοινωνία και τον ελληνικό πολιτισμό και επιπλέον μια κριτική αντίληψη γύρω από τις πολιτισμικές αναζητήσεις των σπουδών επικοινωνίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες των κλάδων του τουρισμού, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας, καθώς και σε όσους και όσες ενδιαφέρονται για τα εν λόγω πεδία, με απώτερο σκοπό την προβολή και προώθηση του εθνικού πολιτιστικού προϊόντος.

 ·         Το «Σχολείο» του προγράμματος «Κωστή Παλαμά» θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα  (6 έως και 9 Νοεμβρίου 2015) με θέμα: «Λαϊκός Πολιτισμός και Τουριστική Αξιοποίηση» στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (οδός Αραβαντινού 5ε).

  • Η δωρεάν συμμετοχή στα σεμιναριακά μαθήματα απαιτεί τη συνεπή παρουσία των εκπαιδευόμενων και την ενεργή συμμετοχή τους στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν.
  • Πρόγραμμα:

Ανοιχτές διαλέξεις:

Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας  & Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υπεύθυνος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου,

Δρ. Κωνσταντίνος Ακρίβος, Δρ. Φιλοσοφίας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Ηπείρου.

 

  • Θεματικές ενότητες 31 ώρες διδασκαλίας.

Διδάσκουσες: Δρ Άννα Μαυρολέων και Δρ. Δήμητρα Αναστασιάδου

   Πολιτισμός και τουριστική αξιοποίηση

Σκοπός τού σεμιναριακού μαθήματος είναι η επαφή των εκπαιδευόμενων μέσα από μια διττή οπτική τού «τουρίστα-επισκέπτη», του «πολίτη- διαχειριστή» και η ανάδειξη νέων οπτικών στην προβολή-διαχείριση των χώρων και των δρωμένων που τελέστηκαν ή που ακόμα τελούνται σε αυτούς. Σύγχρονοι προβληματισμοί και επαναπροσδιορισμοί που αφορούν την πολιτιστική διαχείριση της εθνικής κληρονομιάς, αλλά και την διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος ως προϋποθέσεις ανάπτυξης και τουριστικής αξιοποίησης.

  • Λαϊκός Πολιτισμός και Αφήγηση

Σκοπός του σεμιναριακού μαθήματος είναι να δούμε την ιστορία του προσώπου και του τόπου. Με ποιους τρόπους η λογοτεχνία μπορεί παραδειγματικά να αφηγείται ιστορικά γεγονότα για τις χαμένες πατρίδες, τον ξεριζωμό των Ελλήνων, τους εμφυλίους πολέμους; Πώς η προσωπική μαρτυρία γίνεται κατάθεση του τραύματος του ενός προσώπου; Και πώς από την ατομική πορεία του ενός μπορούμε να δούμε την πορεία ενός τόπου; Αναφερόμενοι σε κάποιους σταθμούς από την αρχαιότητα μέχρι τη μεταπολίτευση θα δούμε – μέσα από κείμενα – τις σημασίες της αφήγησης, της μνήμης και της επιστροφής στο παρελθόν, προκειμένου να στοχαστούμε το παρόν και το μέλλον.

  • Μετά το πέρας των ταχύρρυθμων μαθημάτων οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για την αίτηση συμμετοχής απευθυνθείτε στο:httpsss://kostispalamas.uoa.gr

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Βραβείο καλύτερης σχολικής εφημερίδας, για το ΣΤ1 του 2ου Δημοτικού Ελεούσας, με θέμα τον ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ-Μιλούν ο διευθυντής , ο υπεύθυνος δάσκαλος και οι μαθητές -τριες.

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Η επιλογή  του  θέματος εξαιρετική.Η συλλογική  προσπάθεια υποδειγματική.Και  η “ανταμοιβή” που ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments