Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων”: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Μέτσοβο

“Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων”: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Μέτσοβο

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, πραγματοποίησε  παράσταση διαμαρτυρίας στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Μετσόβου. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μοίρασαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι η Δημοτική Αρχή πλέον χρωστά 3 μηνιάτικα στους εργαζόμενους.

Η μείωση από 9 σε 3 μηνιάτικα ήρθε ως αποτέλεσμα της απόφασής τους να διεκδικήσουν οργανωμένα και μαζί με το σωματείο την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η μέχρι τώρα τακτική, ανάγκασε τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, και δημιούργησε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών Μετσόβου και Χρυσοβίτσας

Το σωματείο σχολιάζει ότι η Δημοτική Αρχή «μπορεί να θέλει να κάνει τη σημερινή ορκωμοσία με “τιμές”, αλλά σίγουρα αυτή η κατάσταση δεν είναι προς τιμήν της»

Και συνεχίζει «η ανάγκη για προσχολική αγωγή δεν μπορεί να έρχεται σε “δευτερη μοίρα” με απλήρωτους εργαζόμενους και παιδικούς σταθμούς που υπολειτουργούν. Η προσχολική αγωγή είναι ανάγκη όλων των παιδιών, και καμία Δημοτική Αρχή δεν έχει δικαίωμα να τους την στερεί».

Γίνεται αναφορά στην απόφαση των εργαζόμενων, να υποδεχτούν τα παιδιά το Σεπτέμβριο,  επειδή  γνωρίζουν την ανάγκη για ομαλή προσαρμογή των νηπίων στο νέο περιβάλλον. Οι εργαζόμενοι σε αντίθεση με τη δημοτική αρχή βάζουν την ανάγκη για προσχολική αγωγή πάνω από τις δικές τους ανάγκες.

Το Σωματείο αναφέρει ότι η «κίνηση αυτή δεν πρέπει να παρερμηνευτεί από τη Δημοτική Αρχή, να θεωρηθεί δηλαδή ότι δεν είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει κανονικά τη μισθοδοσία και τα δεδουλευμένα. Αντιθέτως, απαιτείται αντίστοιχα υπεύθυνη στάση από την πλευρά της».

Κλείνοντας αναφέρουν ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων θα εξαντλήσει κάθε μέσο για να διασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των εργαζομένων στο τέλος κάθε μήνα. Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, το νέο ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης δεν έχει “λευκή επιταγή” να εγκρίνει δαπάνες και να παίρνει αποφάσεις για έξοδα βιτρίνας όσο δεν ομαλοποιείται η μισθοδοσία, ενώ διεκδικούν: :

  • Το μισθό μας στο τέλος κάθε μήνα
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των 3 μηνών που οφείλονται ακόμη
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να σταματήσει η ομηρία των συμβάσεων
  • Να τηρούνται οι αναλογίες παιδιών-παιδαγωγών
  • Σύγχρονα κτίρια που να πληρούν τις παιδαγωγικές προδιαγραφές όπως προβλέπονται
  • Προμήθεια νέου εκπαιδευτικού ψυχοπαιδαγωγικού και εποπτικού υλικού

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments