Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου

–Από Χάρης Δάφλος–

Σύσκεψη υπό το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, παρουσία του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, αρχιπύραρχου Ευθύμιου Γεωργακόπουλου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στην Αττική τα οποία έχουν βυθίσει τη χώρα στο πένθος.

Παρόντες στη σύσκεψη, που είχε σκοπό την επικαιροποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και των δύο φορέων, ήταν ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κατηρτσίδης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Νάστος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Κωνσταντίνος Μπαμπασίκας.

Κατά τη διάρκειά  της συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ευρείας συνάντησης όλων των αρμόδιων φορέων (Δήμου Ιωαννιτών, εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων, Πυροσβεστικής, Δασαρχείου και ΟΠΕΚΕΠΕ) στις 11 το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου, με θέμα την επικαιροποίηση της ενημέρωσης σε ζητήματα πρόληψης και μέτρων προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιών, καθώς και στις υποχρεώσεις που έχουν οι ιδιώτες σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.

«Ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ παράλληλα, σε πλήρη ανάπτυξη είναι και οι εργασίες που αφορούν τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται κάθε χρόνο για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών. Ευελπιστούμε με τη συνεργασία όλων των φορέων αλλά και των πολιτών να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση όμως προετοιμαζόμαστε για να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε άμεσα στο βαθμό που μπορούμε να βοηθήσουμε», δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, ενώ απηύθυνε έκκληση στους δημότες να μην εναποθέτουν εύφλεκτα υλικά και ογκώδη αντικείμενα κοντά σε κάδους απορριμμάτων, ειδικά σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού που γειτνιάζουν με οικόπεδα και αγρούς.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments