Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σ. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ):Ζούμε μια εθνική υπαναχώρηση ιστορικών διαστάσεων!

Σ. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ):Ζούμε μια εθνική υπαναχώρηση ιστορικών διαστάσεων!

Η ομιλία του Στέργιου Γιανννάκη βουλευτή Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση στη βουλή  της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

¨Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ζούμε, εδώ στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο, ιστορικές και κρίσιμες στιγμές.

Ζούμε μια εθνική υπαναχώρηση ιστορικών διαστάσεων!

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που εκχωρούνται εθνικά, πολιτιστικά και ιστορικά διακυβεύματα,

Και δυστυχώς όλα αυτά εκχωρούνται ως ένα απλό νομοθέτημα.

Εκχωρούμε στα Σκόπια, το όνομα της Μακεδονίας, ιστορία, ταυτότητα και απεμπολούμε τα εθνικά μας συμφέροντα με μια επαίσχυντη, λεόντεια και ετεροβαρή  Συμφωνία.

« Αν τα Σκόπια  δεν αποτελούν απειλή αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει  και να εγγυηθεί ποιοι συνδυασμοί δυνάμεων θα προκύψουν στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Τα κράτη δεν ζουν μόνο με το σήμερα. Πρέπει να θυμούνται και το χθες για να μην το ξαναζήσουν αύριο».

Ποιος τα έλεγε αυτά, αγαπητοί συνάδελφοι;

Τα έλεγε ακόμα από τον Φλεβάρη του 1992 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ένας Ηγέτης που βρέθηκε πάντα μπροστά και από την ίδια την Ιστορία.

Αυτό που δεν τόλμησε καμιά προηγούμενη Κυβέρνηση, το κάνετε εσείς προσβάλλοντας την βαθύτερη ταυτότητα του ελληνικού λαού, που βγαίνει στους δρόμους διαμαρτυρόμενος, με την προσδοκία ότι μπορεί να πάρετε το μήνυμα και κάνετε πίσω!

Βάζετε, με την μυστική σας διπλωματία και τις μεθοδεύσεις σας, σε δοκιμασία το πλαίσιο λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και κυρίως την εθνική ενότητα του ελληνικού λαού.

Kανείς δημοκράτης και πατριώτης δεν θέλει να υπάρξουν στη χώρα μας τέτοια φαινόμενα και που όσες φορές εμφανίστηκαν είχαν καταστροφικές συνέπειες για τον ελληνισμό.

Αυτό θέλετε;

Τον εθνικό διχασμό;

Δεν σας ενδιαφέρει το γεγονός ότι με τους πολιτικούς τακτικισμούς σας,  την πολωτική και διχαστική συμπεριφορά σας και με την συγκυριακή αξιοποίηση βουλευτών από διάφορους χώρους δημιουργείτε ανεπούλωτα τραύματα και στην Κοινοβουλευτική μας λειτουργία;

Δεν θα αναφερθώ στην πασιφανή εγκατάλειψη του ergaomnes. Δεν υπάρχει και δεν τεκμαίρεται σε κανένα κείμενο το «για όλες τις χρήσεις».

Στο Άρθρο 7  παράγραφος 3 της Συμφωνίας των Πρεσπών, διαβάζουμε: « Αναφορικά με το δεύτερο μέρος  (Σκόπια), με τους όρους ‘Μακεδονία» και «Μακεδόνας», νοούνται η επικράτεια, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους με την δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά».

Να τι παραδώσαμε!”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments