Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Τα Βίκος Street Relays Ιωάννινα 2016 στην τελική ευθεία  

Τα Βίκος Street Relays Ιωάννινα 2016 στην τελική ευθεία  

---------- Street Relays --------------------.1Από:Γιώργος Γκόντζος–Μόλις λίγες ώρες απέμειναν για την τέλεση, στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, του πέμπτου σκέλους της πρωτοποριακής διοργάνωσης σκυταλοδρομιών δρόμου Βίκος Street Relays 2016. Η διαδρομή στην πρωτεύουσα της Ηπείρου είναι γνωστή και ως «Γύρος του Κάστρου» και διεξάγεται αυτό το Σάββατο 4 Ιουνίου για τρίτη συνεχή χρονιά.

Οι εγγραφές θα συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή, ημέρα παράδοσης του εξοπλισμού, 11:00-20:00 στο Hotel Du Lac, καθώς και το Σάββατο 11:00-17:00 στην πλατεία Μαβίλη, σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα.

Η διαδρομή στα Βίκος Street Relays 2016 στα Ιωάννινα είναι μια από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα, σε έναν αγώνα που πέρα από τον αγωνιστικό και ψυχαγωγικό του χαρακτήρα έχει και έντονη φιλανθρωπική χροιά, καθώς σημαντικό μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των συμμετεχόντων θα διατεθεί για να στηριχθούν οικονομικά αλλά και επικοινωνιακά οι προσπάθειες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Μέριμνα».

 

Χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών αναμένεται να τρέξουν στα μαγευτικά στενά σοκάκια της παλιάς πόλης, αλλά και δίπλα στην ξακουστή λίμνη Παμβώτιδα κάτω από τη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων, σήμα κατατεθέν του Μώλου, της παραλίμνιας διαδρομής έξω από το ανατολικό τμήμα των πανύψηλων τειχών της παλιάς πόλης.

 

Πολύτιμοι αρωγοί στον φετινό αγώνα Βίκος Street Relays είναι: ο Δήμος Ιωαννιτών, τα ιστορικά αθλητικά σωματεία Α.Γ.Σ.Ι., που φέτος γιορτάζει 50 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον ελληνικό αθλητισμό, Α.Ο. Ποσειδών, δημιουργός του “Γύρου της Λίμνης”, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια, καθώς και ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων, ένα από τα πιο δραστήρια δρομικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα και διοργανωτής σε λίγες μέρες, στις 11 Ιουνίου του πρώτου αγώνα Lake Night Run. Ολοι τους στηρίζουν έμπρακτα τα Βίκος Street Relays με μαζική συμμετοχή φίλων και μελών τους.

 

Υποστηρικτές του αγώνα και οι Γιαννιώτες ολυμπιονίκες: ο βετεράνος αρσιβαρίστας Γιώργος Μαρκούλας και οι ερέτες Τσίλης και ο Γιώργος Τζιάλλας εξέχοντα μέλη του Ν.Ο.Ι. του παραδοσιακά ισχυρότερου κωπηλατικού συλλόγου στη χώρα, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα με πολλές ελπίδες για μια θέση στο βάθρο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου σε λίγες εβδομάδες.

 

Οι αγώνες Βίκος Street Relays θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 18:00 και θα έχουν διάρκεια δύο ώρες. Λίγο νωρίτερα, στις 16:30, θα προηγηθεί ένα εντυπωσιακό Zumba Show, η νέα τάση στη γυμναστική που έχει κερδίσει εκατομμύρια φίλους μικρούς και μεγάλους σε όλον τον κόσμο. Το σόου θα παρουσιάσει η Zumba instructor Jules Petsios η πρώτη πιστοποιημένη δασκάλα Zumba στα Ιωάννινα που έφερε τη νέα τάση στην πόλη τον Ιανουάριο του 2012 και μαζί της 20 από τα 150 μέλη της σχολής της «Z Club Ioannina». Το σόου θα περιλαμβάνει μια σειρά από χορογραφίες συνδυασμένες με ειδικά μελετημένες κινήσεις ώστε να γυμνάζεται όλο το σώμα υπό τους ήχους ρυθμικής μουσικής, oriental, salsa, samba και hip hop. Η εκδήλωση που θα έχει διάρκεια 1,5 ώρας θα αποτελέσει την ιδανική προθέρμανση πριν από την τέλεση των Βίκος Street Relays και θα δώσει μια νότα πάρτι στη διοργάνωση.

 

Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι:

 

– Kids Relays 4×50μ. (3-5 ετών)

– Kids Relays 4×100μ (6-11 ετών)

– Street Relays 4×2500μ (12 ετών και άνω)

– Street Relays 2×5000μ (14 ετών και άνω) και

– Street Run 10 χιλιόμετρα (16 ετών και άνω)

 

Τους νικητές κάθε επιμέρους κατηγορίας περιμένουν έπαθλα αθλοθετημένα από τα γυμναστήρια Curves που όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν περιορίζονται στην παροχή των δώρων για τους νικητές αλλά συμμετέχουν με τις δικές του ομάδες.

 

Τα Curves Ιωαννίνων ιδιοκτησίας της παλαιάς πρωταθλήτριας της κωπηλασίας Λαμπρινής Φαρίδη απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες και αποτελούν μία από τις πιο επιτυχημένες αλυσίδες γυμναστηρίων σε όλο τον κόσμο, με 25ετή παρουσία  σε 87 χώρες. Προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής διάρκειας μόλις 30 λεπτών σε μηχανήματα υδραυλικής αντίστασης το οποίο είναι αποτελεσματικό, διασκεδαστικό και απόλυτα προσαρμοσμένο στη γυναικεία ψυχοσύνθεση.

 

Αναλυτικά τα δώρα:

 

– 4Χ2500μ. γυναικεία ομάδα – Μηνιαία συνδρομή Γυμναστήρια Curves

– 2Χ5000μ. γυναικεία ομάδα – Μηνιαία συνδρομή Γυμναστήρια Curves

– 1η γυναίκα στα 10χλμ – Μηνιαία συνδρομή Γυμναστήρια Curves

 

– 4Χ2500μ. ανδρική ομάδα – Τρίμηνη συνδρομή Γυμναστήριο ASANA

– 2Χ5000μ. ανδρική ομάδα – Τρίμηνη συνδρομή Γυμναστήριο ASANA

– 1ος άνδρας στα 10χλμ – Τρίμηνη συνδρομή Γυμναστήριο ASANA

 

– 4Χ2500μ. μικτή ομάδα – Δωροεπιταγή για τις γυναίκες από το κατάστημα ecobags ή το domushomus  και δωροεπιταγή για τους άνδρες από τα καταστήματα Fifth Element

– 2Χ5000μ. μικτή ομάδα – Δωροεπιταγή για τη γυναίκα το κατάστημα ecobags ή το domushomus και Δωροεπιταγή για τον άνδρα από τα καταστήματα Fifth Element

 

Οι δωροεπιταγές είναι αξίας 50€ έκαστη

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments