Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Τα Γιάννενα παίρνουν τη σκυτάλη του Ioannina Βίκος Relays, το Σάββατο 13 Ιουνίου
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα Γιάννενα παίρνουν τη σκυτάλη του Ioannina Βίκος Relays, το Σάββατο 13 Ιουνίου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Σάββατο 13 Ιουνίου τα Γιάννενα παίρνουν τη σκυτάλη. Το Ioannina Βίκος Relays βγάζει για άλλη μια φορά στο δρόμο τους Γιαννιώτες, να τρέξουν, να χαρούν, να αθληθούν και να συμμετάσχουν.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Αθλητικό Όμιλο “Ποσειδών” Ιωαννίνων και τον Αθλητικό Σύλλογο “Ερμής 1877” υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του Ioannina Βίκος Relays παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ο εντεταλμένος για τον Αθλητισμό Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Καλούδης, ο Διευθυντής των αγώνων και εκπρόσωπος του Αθλητικού Συλλόγου “Ερμής 1877”. Ελευθέριος Πλακίδας και ο εκπρόσωπος του Αθλητικού Ομίλου «Ποσειδών», Ηλίας Σπυριούνης.

Με στόχο μια πόλη αθλητικό-τουριστικού προορισμού

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, «η ανάπτυξη που έχει το δρομικό κίνημα στα Γιάννενα τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγάλη και η συμμετοχή του κόσμου εντυπωσιακή. Αποδεικνύει  ότι η περιοχή μας είναι ένας τόπος ιδανικός για τέτοιες διοργανώσεις, τις στηρίζει και τις απολαμβάνει πραγματικά, μετατρέποντας τες σε μια μεγάλη γιορτή».

Σύμφωνα με το Δήμαρχο το Ioannina Βίκος Relays αθροίζεται σε μια σειρά σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων στην περιοχή μας κι αν απαριθμήσουμε όλες αυτές τις μικρότερες και μεγαλύτερες διοργανώσεις, «θα διαπιστώσουμε ότι φέτος από τις αρχές της Άνοιξης και μέχρι το Φθινόπωρο, τα Γιάννενα … τρέχουν κυριολεκτικά», όπως είπε.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μπέγκας, η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη μέρα, στηρίζει ολόπλευρα και με θέρμη τέτοιου είδους μαζικές αθλητικές δραστηριότητες, γιατί «εξυπηρετούν το στόχο όλων μας να καταστήσουμε τα Γιάννενα τον πρώτο αθλητικό-τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, με τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται».

Διαπίστωσε, δε, πως σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και τα συστατικά στοιχεία της επιτυχίας είναι οι δραστήριοι αθλητικοί σύλλογοι που διοργανώνουν με συνέπεια μεγάλα γεγονότα με πανελλαδική απήχηση, ο Δήμος Ιωαννιτών, οι φορείς και η τοπική κοινωνία, που τα αγκαλιάζει και τα στηρίζει και πάνω απ’ όλα το ιδανικό φυσικό περιβάλλον που εντυπωσιάζει και εμπνέει όλους όσοι έρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας για να συμμετάσχουν στους δρομικούς αγώνες.

Ο Διευθυντής των Αγώνων, Ελευθέριος Πλακίδας αναφέρθηκε στην περσινή επιτυχία του Ioannina Βίκος Relays που «επιβεβαίωσε ότι τα Γιάννενα έχουν μεγάλη αθλητική παράδοση και εξελίσσονται σε έναν σημαντικό αθλητικό-τουριστικό προορισμό».

Τόνισε το ομαδικό πνεύμα που αναδεικνύουν οι Αγώνες τις σκυταλοδρομίας, με σύνθημα «μόνος σου πηγαίνεις γρήγορα αλλά όλοι μαζί φτάνουμε πιο μακριά».

Ένας αγώνας για όλους

Όπως είπε ο κ. Πλακίδας το Ioannina Βίκος Relays θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουνίου και περιλαμβάνει:

-το γύρο του κάστρου ενός σημείου χαρακτηριστικού για τα Γιάννενα

-σκυταλοδρομίες για παιδιά 4Χ100 και 4Χ200

-σκυταλοδρομίες για μεγάλους 4Χ2.500 μέτρα

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν και φέτος με τα αμαξίδια τους, αθλητές με Αναπηρία του συλλόγου «Περπατώ».

Φτιάξε ομάδα και πάρε τη σκυτάλη

Επαναλαμβάνοντας το μότο του Ioannina Βίκος Relays, «φτιάξε ομάδα και πάρε τη σκυτάλη», ο εντεταλμένος για τον Αθλητισμός Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Καλούδης, προέτρεψε τους Γιαννιώτες «να φτιάξουν ομάδες και να τρέξουν στις σκυταλοδρομίες, στη διαδρομή δίπλα στη λίμνη μας ή να συμμετάσχουν ως θεατές σε αυτή τη μεγάλη γιορτή».

Υπογράμμισε κι αυτός με τη σειρά του ότι «τα Γιάννενα εξελίσσονται σε αθλητικό σταθμό και για το δρομικό κίνημα, φιλοξενώντας μεγάλες διοργανώσεις».

Τέλος ο κ. Καλούδης ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους εθελοντές, καθώς και την Τροχαία Ιωαννίνων που διευκολύνει τους αγώνες.

Έχοντας την εμπειρία του Αθλητικού Ομίλου «Ποσειδών» που ξεκίνησε το 2007 το Γύρο της Λίμνης κι έχει πλέον καθιερωθεί ως κορυφαίο πανελλαδικό αθλητικό γεγονός (θα διεξαχθεί και φέτος το φθινόπωρο), ο κ. Ηλίας Σπυριούνης, εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί «τα Γιάννενα προβάλλονται ως ο καλύτερος προορισμός για αθλητικά γεγονότα που ενισχύουν το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή».

Αναφέρθηκε στη συνεργασία και την ομαδικότητα των αγώνων «που βγάζει τον κόσμο από τα σπίτια και μετατρέπει όλη την πόλη σε μια μεγάλη παρέα».

Ο κ. Σπυριούνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και στην καθοριστική συμβολή του στην πραγματοποίηση όλων των σημαντικών διοργανώσεων που προβάλουν τον μαζικό αθλητισμό και τον τόπο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το Ioannina Βίκος Relays στηρίζει την Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή.

Μεγάλος Ονομαστικός Χορηγός είναι η εταιρεία Βίκος. Τους αγώνες στηρίζουν η ΔΕΘ HELEXPO και η WIND.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Σκιοθέατρο του Αγάπιου Αγαπίου από τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου, τον Σύλλογο Γυναικών και τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Σύλλογο Γυναικών Ιωαννίνων και τον Εμπορικό Σύλλογο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments