Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Αρχική / Ταξίδια / Τα ωραιότερα υπό κατασκευή ξενοδοχεία του κόσμου

Τα ωραιότερα υπό κατασκευή ξενοδοχεία του κόσμου

Οι πέντε πλέον πολυαναμενόμενες αφίξεις στην παγκόσμια αγορά πολυτελών καταλυμάτων.

Alila Seminyak | ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

alliΤο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο-προορισμός της μακρινής Ινδονησίας είναι άλλος ένας λόγος για να ονειρευτούμε και πάλι το Μπαλί. Το νεότερο συγκρότημα του ομίλου Alila κατασκευάζεται κατά μήκος της νοτιοδυτικής ακτής του μαγευτικού νησιού, πολύ κοντά στο κέντρο με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τους εμπορικούς δρόμους της περιοχής Seminyak. Δωμάτια και σουίτες κυκλώνουν τη μία από τις τρεις πισίνες, ενώ ένα ρετιρέ 811 τ.μ., με δική του βεράντα, πισίνα, τρεις κρεβατοκάμαρες, καθιστικό και κουζίνα, κάνει τη διαφορά. Οπως και στα υπόλοιπα καταλύματα του ομίλου, έτσι και το υπό κατασκευή Alila Seminyak είναι φιλικό προς το περιβάλλον, με πράσινες ταράτσες και κατάφυτους διαδρόμους μεταξύ των τεσσάρων κτιρίων του συγκροτήματος. Πολλά από τα οικοδομικά υλικά που χρησιμοποιούνται αποτελούν προϊόντα ανακύκλωσης, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τη συλλογή των ομβρίων υδάτων και τη χρήση της ηλιακής ενέργειας, προκειμένου να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ξενοδοχείου, το οποίο υπολογίζεται να είναι έτοιμο το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

 Anantara Tangalle Resort & Spa | TANGALLE, ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

hotelΟχι ένα, αλλά δύο Anantara Hotels ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους, μέσα στη χρονιά που διανύουμε, στην πανέμορφη νότια ακτή της Σρι Λάνκα. Εν προκειμένω, το Tangalle Resort & Spa, συνολικής έκτασης που ξεπερνάει τα 180 στρέμματα, είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική, με αχυρένιες σκεπές, χειροποίητα έπιπλα, έργα τέχνης και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα, και πολλούς ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους που περιβάλλονται από κοκοφοίνικες. Από τους 152 χώρους φιλοξενίας, οι 32 είναι μικρές βίλες με ιδιωτικές πισίνες, ενώ στις υπόλοιπες παροχές του καταλύματος περιλαμβάνονται μια σειρά από διαφορετικά εστιατόρια και μπαρ αλλά και το Anantara Spa. Εντός του ίδιου χώρου ετοιμάζονται επίσης παραθεριστικές κατοικίες προς ενοικίαση ή πώληση.

Four Seasons Hotel Seoul | ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

SeoulΧρονιά-ορόσημο για τον τουρισμό της Νότιας Κορέας είναι το 2015, καθώς στα μέσα του έτους αναμένεται να ανοίξει το πρώτο Four Seasons ξενοδοχείο της χώρας. Σε ένα ολοκαίνουργιο κτίριο 25 ορόφων και σε ιδιαίτερα προνομιακή τοποθεσία της Σεούλ, το πολυτελές ξενοδοχείο θα στεγάζει 317 δωμάτια και σουίτες με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το μάρμαρο σε συνδυασμό με τοπικά κεραμικά. Και εδώ δηλαδή ακολουθείται η ίδια λογική που υπηρετούν τα Four Seasons όλου του κόσμου, όπου οι παραδοσιακές αρχιτεκτονικές γραμμές του εκάστοτε τόπου εμπλουτίζονται με υπερσύγχρονα στοιχεία και υπηρεσίες. Στο μεταξύ, αξίζει να σημειώσουμε ότι φέτος αναμένεται να ανοίξει και άλλο ένα ξενοδοχείο της αλυσίδας στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκο.

The Reverie Saigon | ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ, ΒΙΕΤΝΑΜ

the-reverie-saigon_900px-10Είναι η νεότερη προσθήκη στο μπραντ πολυτελών ξενοδοχείων The Leading Hotels of the World και τα εγκαίνιά του είναι προγραμματισμένα για σήμερα! Το The Reverie Saigon ανοίγει τις πόρτες του στην Times Square όχι του Μανχάταν, αλλά της Χο Τσι Μινχ του Βιετνάμ (γνωστή και ως Σαϊγκόν), και αποτελείται από 286 δωμάτια και σουίτες – όλα διακοσμημένα με περίτεχνους πολυελαίους και βελούδινες κουρτίνες, υπό την καθοδήγηση τεσσάρων από τους καλύτερους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων της Ιταλίας. Στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου ο βραβευμένος με ένα αστέρι Μισελέν σεφ ετοιμάζει δημιουργική καντονέζικη κουζίνα, ενώ υπάρχει και η επιλογή ενός μικρότερου ιταλικού εστιατορίου που φέρει το όνομα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Το The Reverie Saigon διαθέτει επίσης ένα κατάστημα ντελικατέσεν και τη μεγαλύτερη μπάρα του Χο Τσι Μινχ. Για τη μεταφορά σας, τέλος, μπορείτε να «κλείσετε» μια Rolls-Royce Phantom Dragons, εκτός κι αν είστε πιο βιαστικοί και επιλέξετε να… προσγειωθείτε στο ελικοδρόμιο του ξενοδοχείου.

SLS Park Avenue | ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

hotel
Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα ανοίξει, πρόκειται ωστόσο για ένα ξενοδοχείο που ήδη συζητιέται πολύ. Το τρίτο SLS (τα δύο πρώτα βρίσκονται στο Λος Αντζελες και στο South Beach της Φλόριντα) βρίσκεται στον αριθμό 444 της θρυλικής Park Avenue του Μανχάταν, στην τρέντι γειτονιά NoMad και πολύ κοντά στο Central Park και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Πίσω από το πρότζεκτ βρίσκεται μια δημιουργική ομάδα με επικεφαλής τον διάσημο ντιζάινερ Φίλιπ Σταρκ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το αισθητικό αποτέλεσμα που θα δούμε στα 190 δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου, αλλά και στα εστιατόρια και τα μπαρ της εισόδου και της ταράτσας. Το κόνσεπτ που ακολουθείται δεν είναι ακόμα γνωστό, σε κάθε περίπτωση όμως -όπως λέγεται και γράφεται- η υπογραφή του Σταρκ θα μπει τόσο στην επιλογή των επίπλων από γνωστούς σχεδιαστές, όσο και στην ευρεία χρήση των λαμπερών χρωμάτων σε συνδυασμό με τους καθρέφτες, που ο ίδιος αγαπάει πολύ.

Δείτε Επίσης

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 5 Μαρτίου 2017 Καμβούνια 1.615μ

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos2yahoo.gr)-Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 5 Μαρτίου 2017 του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων έχει δυο διαδρομές και ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments