Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών- Δήμαρχος Ιωαννίνων στους μαθητές: «Στο πρόσωπο σας προσπαθούμε να δούμε ένα αισιόδοξο μέλλον»

Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών- Δήμαρχος Ιωαννίνων στους μαθητές: «Στο πρόσωπο σας προσπαθούμε να δούμε ένα αισιόδοξο μέλλον»

987654321Από: ΓιώργοςΓκόντζος([email protected])–«Στο πρόσωπο σας προσπαθούμε να δούμε ένα αισιόδοξο μέλλον. Να δούμε την άλλη Ελλάδα. Αυτή που ονειρευόμαστε, αυτή που μας αξίζει», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, απευθυνόμενος στους μαθητές, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης των αριστούχων.

Η καθιερωμένη τελετή βράβευσης που οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Ιωαννιτών , για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, καθώς και για τους μαθητές που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στη Βουλή των Εφήβων, πραγματοποιήθηκε σήμερα ( Κυριακή πρωί ),  στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

Είναι μια εκδήλωση που – όπως υπογράμμισε και ο Δήμαρχος – σκοπό έχει την επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλουν τα παιδιά  για να κατακτήσουν τη γνώση. Πραγματικά μεγάλη προσπάθεια και μόχθος καθημερινός, από την Πρώτη Δημοτικού μέχρι την Τρίτη Λυκείου. Γιατί έτσι όπως είναι δομημένο το εκπαιδευτικό μας σύστημα, είναι αλήθεια αυτό που λέγεται πως «οι μαθητές είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι».

Ο κ. Μπέγκας καλωσόρισε και συνεχάρη τους μαθητές λέγοντας πως με την προσπάθεια τους δίνουν και στους μεγαλύτερους ένα μάθημα. Τους γονείς που δίπλα στα παιδιά τους δίνουν κι εκείνοι τον δικό τους αγώνα για να στηρίξουν τα όνειρα τους. Τους εκπαιδευτικούς για τους οποίους, όπως είπε, η βράβευση των μαθητών τους είναι στην ουσία και η δική τους ανταμοιβή.

Απευθυνόμενος στους αριστούχους μαθητές ο Δήμαρχος Ιωαννίνων είπε:

«Αγαπητά μου παιδιά  Ξέρω ότι για να φτάσετε μέχρι εδώ, δεν διαλέξατε τον εύκολο δρόμο. Ότι δώσατε ο καθένας σας μια προσωπική μάχη θέτοντας στόχους και βάζοντας ψηλά τον πήχη. Κι έτσι να συνεχίσετε. Η επίτευξη του καλού βαθμού, που αποτελεί το κριτήριο της σημερινής σας βράβευσης, να μη γίνει στοιχείο εφησυχασμού, αλλά το εφαλτήριο για την κατάκτηση ακόμα υψηλότερων στόχων. Η  κατάκτηση της γνώσης είναι μια συνεχής διαδικασία για να διευρύνετε τους ορίζοντες σας, να γίνετε ολοκληρωμένοι άνθρωποι, χρήσιμοι στην κοινωνία. Η αποστήθιση  αθροίζει απλά πληροφορίες για τις εξετάσεις, τις οποίες συνήθως αποβάλει ο εγκέφαλος μας όταν αφήνουμε τα μαθητικά θρανία.   Γι’ αυτό η  κατάκτηση της γνώσης απαιτεί πάνω απ’ όλα κριτική σκέψη, δημιουργικό πνεύμα, ακόμη και αμφισβήτηση. Τότε η γνώση γίνεται η δύναμη σας για να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τις προκλήσεις της ζωής που σας περιμένει».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα και η ελληνική κοινωνία, ο κ. Μπέγκας σημείωσε πως δεν μας αξίζει αυτό που ζούμε και κυρίως δεν αξίζει σε σας, τη νέα γενιά. Γι’  αυτό στο πρόσωπο σας προσπαθούμε να δούμε ένα αισιόδοξο μέλλον. Να δούμε την άλλη Ελλάδα. Αυτή που ονειρευόμαστε, αυτή που μας αξίζει».

Ο κ. Μπέγκας εξέφρασε την πεποίθηση πως το «όχημα» για ένα καλύτερο μέλλον, είναι η Παιδεία μας. Όχι ως αφηρημένη έννοια, αλλά με την ουσία περικλείει η λέξη Παιδεία. «Μια Παιδεία που καλλιεργεί, ήθος, αρχές, αξίες και ιδανικά. Που διαμορφώνει ελεύθερους, σκεπτόμενους, κοινωνικά ευαίσθητους, καλλιεργημένους πολίτες. Που «χτίζει» ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Κατά τη ρήση του Σωκράτη, «η παιδεία σαν την πλούσια χώρα, παράγει όλα τα αγαθά», όπως είπε.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κατέληξε ευχόμενος στους μαθητές «να καταφέρετε να πετύχετε ότι ονειρεύεται ο καθένας από σας» και ακολούθησε η απονομή των τιμητικών διπλωμάτων.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν -κι απένειμαν διπλώματα στους μαθητές – εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των τοπικών αρχών και φορέων. Οι βουλευτές κύριοι Καραγιάννης και Στέφος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας  κ. Καραμπίνας, η περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης κ. Φωτεινού, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments