Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών- Θ. Μπέγκας: «Επενδύστε στην παιδεία και τη συνεργασία»  

Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών- Θ. Μπέγκας: «Επενδύστε στην παιδεία και τη συνεργασία»  

 

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Η καθιερωμένη τελετή βράβευσης που οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Ιωαννιτών, για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, καθώς και για τους μαθητές που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στη Βουλή των Εφήβων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

«Στην εποχή που ζούμε θεωρώ πολύ σημαντικό η παιδεία που παρέχεται στους νέους της χώρας μας να σταθεί με ακόμα περισσότερη ένταση στην αξία της συνεργασίας, της ομαδικότητας της κοινής προσπάθειας η οποία θωρακίζει την κοινωνία μας απέναντι σε επικίνδυνες αντιλήψεις και φαινόμενα που διχάζουν», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στους μαθητές, απευθυνόμενος σε αυτούς.

«Μας θυμίζετε πως όλη η προσπάθεια που κάνουμε πρέπει να είναι προς όφελος της νέας γενιάς με στόχο να μην επαναλάβει τα λάθη που έκανε η δική μας αλλά αντίθετα να προοδεύσει, να καινοτομήσει και να οδηγήσει την πατρίδα μας εκεί που της αξίζει. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται μία βασική επένδυση. Η επένδυση στη γνώση», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Δήμαρχος.

Υποστήριξε επίσης πως «η γνώση πρέπει να συνδυαστεί με το ήθος, την ελευθερία της σκέψης, την ευγενή άμιλλα, τη βελτίωση της προσωπικότητας, τη δημιουργική φιλοδοξία, τον ανθρωπισμό,  την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία» και με αυτή  την έννοια – όπως είπε – για το Δήμο Ιωαννιτών αυτή η τελετή βράβευσης έχει τον συμβολικό χαρακτήρα, «της αναγνώρισης του μόχθου που κρύβεται πίσω από κάθε στόχο που κατακτάτε. Εσείς οι μαθητές, αλλά και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στο πλευρό σας».

Ο κ. Θ.Μπέγκας κατέληξε, ευχόμενος στους μαθητές καλή επιτυχία σε ότι κάνουν στο δρόμο που χαράζουν στη ζωή τους.

«Είναι στα δικά σας χέρια η αλλαγή αυτής της κατάστασης. Εσείς μπορείτε να πρωταγωνιστήσετε στις αλλαγές που θέλετε να γίνουν, αρκεί να μείνετε πιστοί στα ιδανικά και στις αρχές σας», είπε χαρακτηριστικά.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η υφυπουργός Παιδείας, Μ. Τζούφη η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι αξίζει βαθιά εκτίμηση και ένα μεγάλο μπράβο, τόσο στα παιδιά, όσο και στους εκπαιδευτικούς, που επιδεικνύουν τόσο μεγάλη αγάπη στη γνώση και την πρόοδο.
Εμείς, από πλευράς μας, θα εξακολουθήσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να ενισχύουμε ουσιαστικά την δημόσια Παιδεία και τους λειτουργούς της, με στόχο να παράσχουμε υψηλού επιπέδου σπουδές και κίνητρο για τους νέους και τις νέες μας να εξελίσσονται και να διαπρέπουν:

Με πλήθος στοχευμένων παρεμβάσεων για την υποχρεωτική 14χρονη εκπαίδευση, την επαναφορά της βαρύτητας του απολυτηρίου Λυκείου, την ενδυνάμωση του συστήματος εκπαίδευσης με 15.000 μόνιμους διορισμούς για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία, με την προώθηση του Ενιαίου Χώρου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την ενίσχυση της Έρευνας.

Στους κόλπους της δημόσιας Παιδείας, από το πρώτο κουδούνι μέχρι τις πιο υψηλές βαθμίδες εκπαίδευσης, εύχομαι να συνεχίσετε να εκπέμπετε το σήμα ότι ένα σύγχρονο, δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, που προάγει τον πολιτισμό και την κριτική σκέψη, είναι ένα σχολείο δημοκρατικό, που καλλιεργεί την ελευθερία και τον αλληλοσεβασμό.

Αυτό, είναι το μεγαλύτερο μάθημα ζωής που έχει να προσφέρει το δημόσιο σχολείο και το μεγαλύτερο δώρο που εσείς μπορείτε να προσφέρετε στην κοινωνία.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και σας εύχομαι να έχετε πάντοτε επιτυχίες».

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Κώστας Γκόγκος, επισημαίνοντας τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε, για μια ακόμα χρονιά, τα νιάτα της πόλης μας στο Πνευματικό Κέντρο.

Στην αίθουσα που φιλοξενεί τις κορυφαίες στιγμές της πόλης, σήμερα τιμούμε το μέλλον της.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνεχίζουν την παράδοση του τόπου μας και έρχονται να προστεθούν σε μια μακριά γραμμή σπουδαίων Γιαννιωτών.

Είναι μια στιγμή που, κάθε χρόνο, η πόλη τιμά την προσπάθεια, στρέφει το φως στα επιτεύγματα, αναγνωρίζει τον αγώνα!

Έναν αγώνα που κάνατε μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους σας.

Η γιορτή αυτή, που επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο, οφείλει να λειτουργεί σαν μια διαρκή υπόμνηση, μια θετική προτροπή για όλους.

Ένα παράδειγμα, όχι μόνο για τους συμμαθητές και φίλους σας, αλλά και για εμάς τους μεγαλύτερους.

Γιατί πολλές φορές η καθημερινότητα μας κάνει να επαναπαυόμαστε στα όσα έχουμε κατακτήσει και χαλαρώνουμε την προσπάθεια.

Σας ευχαριστούμε λοιπόν, για την προσπάθεια, τα επιτεύγματά σας, αλλά και το σπουδαίο σας παράδειγμα.

Σας εύχομαι καλή πορεία σε όλες σας τις επιλογές και καλή πρόοδο».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς και Γ. Στέφος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τρ. Αλμπάνης, η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης, Αγγ. Φωτεινού, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου έδωσαν μια πιο… ροκ νότα στην εκδήλωση παίζοντας γνωστά τραγούδια που ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments