Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών Δήμαρχος Ιωαννίνων: «Δώστε φτερά στα όνειρα σας, πιστέψτε το κι αγωνιστείτε γι’ αυτό»

Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών Δήμαρχος Ιωαννίνων: «Δώστε φτερά στα όνειρα σας, πιστέψτε το κι αγωνιστείτε γι’ αυτό»

αιθουσαΑντιδήμαρχος ΠαιδείαςΑντιπεριφερειάρχηςΑντιπρύτανηςβουλευτήςΔήμαρχος βραβευσηΔημαρχος-ομιλίαΔιευθύντρια εκπαίδευσηςΑπό:Γιώργος Γκόντζος–«Σε μια εποχή που δεν βοηθάει τα όνειρα, εσείς οι ίδιοι είστε αυτοί που μπορείτε να δώσετε φτερά στα όνειρα σας. Πιστέψτε το κι αγωνιστείτε γι’ αυτό», προέτρεψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, τους μαθητές, απευθυνόμενος σε αυτούς, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης των αριστούχων.

Η καθιερωμένη τελετή βράβευσης που οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Ιωαννιτών , για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, καθώς και για τους μαθητές που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στη Βουλή των Εφήβων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

«Κάντε τη γνώση δύναμη και μέσα από το φίλτρο της κριτικής σκέψης και την ορμή της νιότης σας, ανοίξτε τους ορίζοντες σας. Κρατήστε ως πολύτιμο εφόδιο της ζωής σας τις αξίες που σας δίνει το σχολείο και η οικογένεια σας. Δείξτε και σε μας ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε σε ένα καλύτερο αύριο», υπογράμμισε κατά την ομιλία του απευθυνόμενος στους νέους ο Δήμαρχος.

Υποστήριξε επίσης πως «είναι σημαντικό σε μια εποχή που αποθαρρύνει κάθε επένδυση – ακόμη και στα πιο σπουδαία «κεφάλαια» της ζωής μας, όπως είναι τα παιδιά μας-να διαπιστώνουμε πως εσείς οι νέοι άνθρωποι επενδύετε στη γνώση, επενδύετε στην προσπάθεια για μάθηση και διάκριση» και με αυτή  την έννοια – όπως είπε – για το Δήμο Ιωαννιτών αυτή η τελετή βράβευσης έχει τον συμβολικό χαρακτήρα, «της αναγνώρισης του μόχθου που κρύβεται πίσω από κάθε στόχο που κατακτάτε. Εσείς οι μαθητές, αλλά και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στο πλευρό σας».

 

Ο κ. Μπέγκας τόνισε πως  ζούμε μια εποχή πολύ δύσκολη, που μας αναγκάζει να κάνουμε «εκπτώσεις» σε πολλά πράγματα. Όμως αν είναι κάτι στο οποίο δεν πρέπει να κάνουμε «έκπτωση» ως χώρα, ως κοινωνία, αυτό είναι η Παιδεία. Γιατί η έκπτωση στην Παιδεία ήταν και θα είναι πάντα δείκτης παρακμής.

«Για να μπορούμε να παραμείνουμε αισιόδοξοι σε πείσμα των καιρών, πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά τις διαχρονικές αξίες που διδάσκει η Παιδείας κι ο Πολιτισμός μας: την ελευθερία της σκέψης, την ευγενή άμιλλα, τη βελτίωση της προσωπικότητας, τη δημιουργική φιλοδοξία, τον ανθρωπισμό,  την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Κατέληξε, ευχόμενος στους μαθητές καλή επιτυχία σε ότι κάνουν στο δρόμο που χαράζουν στη ζωή τους.

 

Δείτε Επίσης

Δ.Παπαγεωργίου-Δεν πρόκειται να παρέμβω στις διαδικασίες καμιάς παράταξης.

  Από:Γιώργος  Γκόντζος([email protected])—- Συνέντευξη στην οποία κατέθεσε  τις απόψεις  του για επίκαιρα ζητήματα του δήμου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments