Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Την Κυριακή 06/11, 13:00-14:00, ραντεβού στο χοροστάσι της καρδιάς μας, στη… «Μουσική Κερασιά» με δημοτικά τραγούδια και σκοπούς. Επιμέλεια-Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη

Την Κυριακή 06/11, 13:00-14:00, ραντεβού στο χοροστάσι της καρδιάς μας, στη… «Μουσική Κερασιά» με δημοτικά τραγούδια και σκοπούς. Επιμέλεια-Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη

evitaf

Από: Εβίτα Θεοχάρη – Κάθε Κυριακή μεσημέρι, μία με δύο, σας καλωσορίζω στο καθιερωμένο, εβδομαδιαίο μας αντάμωμα… γύρω από τη «Μουσική Κερασιά». Στο χοροστάσι της καρδιάς μας ταξιδεύουμε όλοι παρέα στα μονοπάτια της ελληνικής μουσικής παράδοσης

Τραγούδια και σκοποί της δημοτικής ποίησης σας κρατούν συντροφιά για μία ολόκληρη ώρα…

Πλούσια η μουσικοχορευτική παράδοση στις διάφορες περιοχές της χώρας μας, για την οποία γίνεται κάθε Κυριακή λόγος, συχνά και με τη βοήθεια των εκλεκτών προσκεκλημένων! Μουσικοί, τραγουδιστές, χοροδιδάσκαλοι, διοικητικά μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων, Καλλιτέχνες και πολλοί άλλοι, άνθρωποι με αγάπη για τη μουσική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό γενικότερα, έρχονται στη «Μουσική Κερασιά» και καταθέτουν το μεράκι, το έργο τους.

Επίσης, στην εκπομπή παρουσιάζονται οι διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα σε περιοχές ανά την Ελλάδα, τα ήθη και έθιμά μας και φυσικά οι ελληνικές μουσικοχορευτικές παραδόσεις. 

 

Συντονιστείτε, λοιπόν, … κάθε Κυριακή λίγο μετά τη μία το μεσημέρι…

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων…

– 98 και 7 – 

Μας ακούτε και από την ιστοσελίδα: www.dimotikoradiofono.gr.

 

«Γλώσσα μου καλή μου γλώσσα πες μας τόσα και άλλα τόσα/ ποιος έχει πόνο στην καρδιά να μας τον πει να γιάνει/ τον πόνο έχω στην καρδιά, το βάσανο στα χείλη…»

… Η Ηπειρώτικη μουσική πατάει στη δωρική διάλεκτο και την έχει επιμεληθεί ιδιαίτερα ο Πυθαγόρας, που πρώτος καθιέρωσε επιστημονικά τη μουσική. Χρησιμοποίησε τη μουσική, για να θεραπεύει τα ψυχικά τραύματα των ανθρώπων.

Όπως επεσήμανε σε μία ομιλίας της η κυρία Κατερίνα Ζωγράφου, η ελληνική γλώσσα κουβαλά τη μουσική και η μουσική τη γλώσσα, όλον τον ελληνικό πολιτισμό.

Την Κυριακή, στις 06/11/2016, καλεσμένη στη «Μουσική Κερασιά» είναι η Ηπειρώτισσα φιλόλογος και ψυχολόγος, κα Κατερίνα Ζωγράφου. Η μεγάλη της αγάπη για την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό και τη δημοτική μουσική, την οδήγησαν στην πολυετή μελέτη αυτών των θεμάτων. Το 1999 ίδρυσε το Ινστιτούτο Γνώσης και Πολιτισμού στο Αγρίνιοπου παρέμεινε ανοιχτό για 10 χρόνια. Πλούσιες ήταν οι δραστηριότητες του ινστιτούτου, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά στα Ιωάννινα.

Συντονιστείτε, λοιπόν, αυτή την Κυριακή με το αφιέρωμα στην Ελληνική Γλώσσα, τον Ελληνικό Πολιτισμό και τη Δημοτική Μουσική… με πολύ φυσικά μουσική!

 

Περιμένω με μεγάλη χαρά τα σχόλιά σας! Ευχαριστώ για όλα αυτά όμορφα λόγια που μου γράφετε! Μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω! Για να επικοινωνήσετε μαζί μου, αναζητήστε τη σελίδα της εκπομπής στο facebook με ελληνικούς χαρακτήρες!

Για να μαθαίνετε όλα τα νέα της εκπομπής – αφιερώματα, συνεντεύξεις – , τα πολιτιστικά δρώμενα σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα – εκδηλώσεις, σεμινάρια, γλέντια – … για να διαβάζετε άρθρα αναφορικά με την μουσική μας παράδοση και φυσικά… για να ακούτε πολύ Ελληνική Δημοτική Μουσική… κάντε Like στη σελίδα της εκπομπής στο facebook: Μουσική Κερασιά!

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments