Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Την Κυριακή 23 Ιουνίου , πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου , πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

Φέτος, επιστρέφουμε στην διαδρομή με την οποία ξεκινήσαμε πριν δέκα χρόνια τον θεσμό πλέον της διοργάνωσης πεζοποριών εντός της προστατευόμενης περιοχής. Στην πανέμορφη Σκάλα της Βίτσας ή αλλιώς «Στο μονοπάτι της συνύπαρξης» όπως έχει ονομαστεί η συγκεκριμένη διαδρομή στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών που επισκέπτονται το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί με την συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. από τον οικισμό της Βίτσας και περνώντας το παλιό πέτρινο καλντερίμι της Σκάλας της Βίτσας, το γεφύρι του Μίσσιου και το γεφύρι του Κόκκορη θα καταλήξει στο Βοτανικό Μουσείου Κ. Λαζαρίδη στο Κουκούλι. Πρόκειται για μια διαδρομή που συνδυάζει πλούσια οικολογικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία, έχει μήκος περίπου 4 χιλιόμετρα και διάρκεια 2,5 ώρες, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας ενώ είναι κατάλληλη και για παιδιά 8 ετών και άνω.

Για την συμμετοχή στην πεζοπορία είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα του Φορέα Διαχείρισης 26530 22245, 22241 έως και τη Παρασκευή 21/06/2019 από τις 9:00π.μ. έως τις 15:00μ.μ.

Επίσης, για την δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς την πόλη των Ιωαννίνων ο Φορέας Διαχείρισης θα διαθέσει ένα λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει από την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων στις 8:30π.μ και θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο στις 16:00μ.μ. Στις δηλώσεις συμμετοχής για την μετακίνηση με το λεωφορείο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Η πεζοπορία διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και την παράλληλη προβολή και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments