Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Τη Δευτέρα η πρώτη διανομή προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ( «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους) Ενημερωτική σύσκεψη των εταίρων συγκάλεσε ο Δήμος Ιωαννιτών

Τη Δευτέρα η πρώτη διανομή προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ( «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους) Ενημερωτική σύσκεψη των εταίρων συγκάλεσε ο Δήμος Ιωαννιτών

συνάντηση ΤΕΒΑΑπό:Γιώργος Γκόντζος

 

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η κοινωνική σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Ιωαννιτών,  πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη διανομή τροφίμων – και συγκεκριμένα κοτόπουλου-  στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

Για το συντονισμό και την καλύτερη οργάνωση της διανομής ο Δήμος Ιωαννιτών συγκάλεσε το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, σύσκεψη όλων των κοινωνικών εταίρων της σύμπραξης.

Είναι γεγονός πως το αρμόδιο Υπουργείο έχει καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος. Από την Π.Ε. Ιωαννίνων ξεκινάει στην ουσία «να τρέχει» σε πανελλαδικό επίπεδο  για πρώτη φορά το πρόγραμμα Τ.Ε.ΒΑ ., όπως  ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παντελής Κολόκας.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο κοινωνικός τομέας του Δήμου έχει την αποδεδειγμένη οργανωτική ικανότητα και κινείται γρήγορα κα αποτελεσματικά, ενώ βοήθησε πολύ το γεγονός ότι ο προμηθευτής για τα νωπά κοτόπουλα, που αναδείχθηκε στην διαγωνιστική διαδικασία του Υπουργείου είναι η τοπική επιχείρηση «Νιτσιάκος», κάτι που διευκολύνει να ξεκινήσει η όλη διαδικασία από τα Γιάννενα.

Ο κ. Κολόκας υπενθύμισε πως για το 2015 το πρόγραμμα Τ.Ε.ΒΑ. υλοποιείται μέσα από τις διαδικασίες  του Υπουργείου (προμήθειες, διαγωνισμοί κ.λ.π.) ενώ στη συνέχεια η υλοποίηση του θα γίνεται από τις κοινωνικές συμπράξεις και τόνισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το ότι για την Π.Ε. Ιωαννίνων στην πρόταση που έχει υποβάλει ο Δήμος Ιωαννιτών δεν περιλαμβάνεται μόνο η διανομή επισιτιστικής βοήθεια σε απόρους αλλά μια σειρά άλλων υποστηρικτικών δράσεων για τη στήριξη των κοινωνικά ευπαθών πολιτών.

Η διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών, Ρόη Ζηκίδου, έδωσε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τα διαδικαστικά της πρώτης διανομής. Τόνισε πως απαιτείται ένας καλός συντονισμός, ιδιαίτερα γιατί αυτή η πρώτη διανομή αφορά νωπό προϊόν, όπως είναι το κοτόπουλο. Ευχαρίστησε την επιχείρηση «Νιτσιάκος» γιατί στα 17 σημεία διανομής που έχουν οριστεί για την Π.Ε. Ιωαννίνων θα διαθέσει αυτοκίνητα και ψυγεία, ώστε να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια η διανομή.

Η διανομή επισιτιστικής βοήθειας ξεκινάει τη Δευτέρα με κοτόπουλο και θα συνεχιστεί και με άλλα είδη.

 

17 Σημεία Διανομής σε όλο το νομό

 

Η διανομή θα γίνει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, σε 17 σημεία διανομής που ορίστηκαν σε όλη την Π.Ε. Ιωαννίνων. Ορίστηκε επίσης ο υπεύθυνος του κάθε σημείου, καθώς και ο αριθμός των ωφελούμενων που θα προσέρχεται στο καθένα σημείο.

Συγκεκριμένα:

Για το Δήμο Ιωαννιτών ορίστηκαν 8 σημεία διανομής σε Πέραμα, Πεδινή, Κατσικά, Ανατολή, στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού, στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας, στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου και στο ΚΕΠΑΒΙ.

Για το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων η διανομή θα γίνει σε δύο σημεία, σε Πράμαντα και Καλέντζι.

Για το Δήμο Δωδώνης η διανομή θα γίνει σε δύο σημεία, σε Αγία Κυριακή και Δερβίζιανα.

Για το Δήμο Ζαγορίου το σημείο διανομή είναι στους Μηλιωτάδες.

Για το Δήμο Ζίτσας το σημείο διανομή είναι στην Ελεούσα.

Για το Δήμο Κόνιτσας το σημείο διανομή είναι στην Κόνιτσα.

Για το Δήμο Μετσόβου το σημείο διανομής είναι στο Μέτσοβο.

Για το Δήμο Πωγωνίου το σημείο διανομής είναι στο Καλπάκι.

 

Τι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι ωφελούμενοι

Οι περίπου 3.000 ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.ΒΑ. μέχρι τη Δευτέρα θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για το σημείο διανομής που θα προσέλθει ο καθένας.

Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του το βιβλιάριο κοινωνικής του ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο ΑΜ.Κ.Α. του.

Όπως ορίζει το πρόγραμμα, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments