Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τη διάθεση προσωπικού φύλαξης στους αρχαιολογικούς χώρους Γιτάνων, Ντόλιανης, Πύργου Ραγίου και Ελέας ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας (ΝΔ)

Τη διάθεση προσωπικού φύλαξης στους αρχαιολογικούς χώρους Γιτάνων, Ντόλιανης, Πύργου Ραγίου και Ελέας ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας (ΝΔ)

IMG_0546Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Τη διάθεση προσωπικού φύλαξης στους αρχαιολογικούς χώρους Γιτάνων, Ντόλιανης, Πύργου Ραγίου και Ελέας ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, επισημαίνει ότι είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που δεν κατανέμονται θέσεις προσωπικού φύλαξης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς την κα Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας από την κατανομή εποχικού προσωπικού φύλαξης»

Με το υπ’ αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΑΘ/ΤΔΟΥΦΑ/57563/34017/2899/1071/1-3-2017 εγκρίθηκε η έναρξη διαδικασιών πρόσληψης 1.314 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας επτά μηνών, σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Για την κατανομή των θέσεων και των ειδικοτήτων λαμβάνονται υπόψη από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου οι ανάγκες των υπηρεσιών κατόπιν υποβολής σχετικού ερωτήματος σε κάθε μία από αυτές.

Στο εν λόγω έγγραφο δεν κατανέμονται θέσεις εποχικού προσωπικού – ημερησίων φυλάκων και νυχτοφυλάκων αρχαιοτήτων – στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, στην ευθύνη της οποίας υπάγονται μεταξύ άλλων το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και οι αρχαιολογικοί χώροι Γιτάνων, Ντόλιανης, Πύργου Ραγίου και Ελέας. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας υπηρετούν σήμερα δύο ημερήσιοι φύλακες αρχαιοτήτων οι οποίοι οριακά καλύπτουν τις απαιτήσεις λειτουργίας του. Οι δε τέσσερις προαναφερθέντες αρχαιολογικοί χώροι – η αποκατάσταση, ανάδειξη και διαμόρφωση των οποίων χρηματοδοτήθηκε από κοινοτικούς πόρους – παραμένουν κλειστοί για το κοινό λόγω μη διαθέσιμου φυλακτικού προσωπικού. Σημειώνεται, τέλος, ότι ούτε τα δύο προηγούμενα χρόνια είχαν κατανεμηθεί θέσεις προσωπικού φύλαξης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας  παρά το σχετικό αίτημα που είχε υποβληθεί.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:

  • Γιατί δεν απευθύνθηκε ερώτημα προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με σκοπό την καταγραφή των ζητούμενων θέσεων φύλαξης, ενόψει της πρόσληψης εποχικού προσωπικού σε Υπηρεσίες του Υπουργείου,
  • Εάν και ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει ώστε να ανοίξουν ξανά για το κοινό το συντομότερο δυνατόν οι αρχαιολογικοί χώροι Γιτάνων, Ντόλιανης, Πύργου Ραγίου και Ελέας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments