Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Τιμήθηκε και φέτος στη Μύκονο η μνήμη του Ευριπίδη Σκλιβανίτη!

Τιμήθηκε και φέτος στη Μύκονο η μνήμη του Ευριπίδη Σκλιβανίτη!

Δεκάδες Γιαννιώτες δρομείς και κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. ταξίδεψαν στο «νησί των ανέμων»

Θεσμός έχει γίνει πλέον για το νησί της Μυκόνου ο αγώνας δρόμου «Ευριπίδεια Διαδρομή», ο οποίος αποτελεί μία διοργάνωση – φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου Γιαννιώτη Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Κωπηλασίας και εκπαιδευτικού Ευριπίδη Σκλιβανίτη.

Η 4η «Ευριπίδεια Διαδρομή» διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο «νησί των ανέμων», με αυξημένη μάλιστα συμμετοχή και, προκειμένου να λάβουν μέρος σ’ αυτήν, ταξίδεψαν και φέτος στη Μύκονο δεκάδες Γιαννιώτες δρομείς, αρκετοί εκ των οποίων πέτυχαν πρωτιές και ανέβηκαν στο βάθρο των δύο κύριων διαδρομών! Ανάμεσά τους αρκετοί παλιοί και νέοι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι., φίλοι και συναθλητές του Ευριπίδη που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να τιμήσουν τη μνήμη του.

Εξάλλου, συνδιοργανωτής του αγώνα ήταν για μία ακόμη χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, Πρωταθλητής του οποίου υπήρξε επί σειρά ετών ο Ευριπίδης Σκλιβανίτης, μαζί με τα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία» και τον ΣΕΓΑΣ. Εκ μέρους της Διοίκησής του, παρούσα στη διοργάνωση ήταν η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου.

Στη Μύκονο ταξίδεψε για τον αγώνα και η οικογένεια του Ευριπίδη, οι γονείς του Αναστάσιος και Βασιλική Σκλιβανίτη και η αδελφή του Αναστασία, η οποία έτρεξε και φέτος τη διαδρομή των 5 χλμ., καθώς και αρκετοί συγγενείς. Η οικογένεια εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς το σχολείο στο οποίο εκείνος εργαζόταν ως δάσκαλος, τους συναδέλφους, τους μαθητές του, τον Δήμο Μυκόνου και όλους τους χορηγούς για τη διοργάνωση του αγώνα που βοηθάει να διατηρείται ζωντανή η μνήμη του.

Την «Ευριπίδεια Διαδρομή» παρακολούθησε από κοντά και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και πολύς κόσμος ο οποίος χειροκρότησε θερμά τους συμμετέχοντες.

Πρωτιές Γιαννιωτών!

Διακρίσεις πέτυχαν για μία ακόμη χρονιά οι Γιαννιώτες δρομείς που έλαβαν μέρος στην 4η «Ευριπίδεια Διαδρομή». Πιο αναλυτικά, στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων ο Αποστόλης Λαμπρίδης πήρε τη δεύτερη θέση με χρόνο 42:05 και ο Γιάννης Τσίλης την τρίτη με 43:24. Στις Γυναίκες η Κατερίνα Στεφάνου ήταν πρώτη τερματίζοντας με χρόνο 58:07. Στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων ο Αλέξανδρος Τσίλης πήρε τη δεύτερη θέση με χρόνο 19:08, ενώ στην κατηγορία των Γυναικών η Λυδία Νταλαμάγκα κατετάγη πρώτη με χρόνο 25:56. Ξεχωριστή ήταν και φέτος η παρουσία δεκάδων μικρών μαθητών στον αγώνα των 1.000 μ.!

Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.

Σε δήλωσή της για την 4η «Ευριπίδεια Διαδρομή» η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου ανέφερε: «Νιώθουμε χαρούμενοι ως Όμιλος που συμβάλλαμε και φέτος στην διοργάνωση και επιτυχία ενός αγώνα που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Ευριπίδη Σκλιβανίτη, ενός αθλητή ο οποίος με τις επιτυχίες του τίμησε τη φανέλα του Ν.Ο.Ι.. Αξίζουν και δημόσια ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του Ομίλου, παλιούς και νυν αθλητές, τόσο για τη συμμετοχή τους στον αγώνα όσο και για τις διακρίσεις που πέτυχαν για μία ακόμη χρονιά, καθώς και στους συνδιοργανωτές της ‘Ευριπίδειας Διαδρομής’ που βοηθούν να διατηρείται ζωντανή η μνήμη του Ευριπίδη».

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments