Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΑΡΤΑΣ:Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι μεσίτης, η Δημοτική περιουσία είναι κοινό αγαθό

ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΑΡΤΑΣ:Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι μεσίτης, η Δημοτική περιουσία είναι κοινό αγαθό

ΞΕΝΙΑΑπό:Γιώργος Γκόντζος


Την αναβολή της συζήτησης  στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αρταίων για την εκμίσθωση του ΞΕΝΙΑ ζητά με ανακοίνωσή του το τμήμα ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΑΡΤΑΣ τονίζοντας ότι “Το ΞΕΝΙΑ και το Κάστρο της Άρτας πρέπει να ξαναμπούν στο κέντρο της καθημερινότητάς μας, αξιοποιώντας την ευνοϊκότατη χρηματοδότηση, ανασταίνοντας την κοινωνική συνοχή και την τοπική πολιτιστική μας μνήμη.”

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην ΞΕΝΙΑ, στο χώρο του Κάστρου της Άρτας ώστε να είναι ανοιχτό στους αρτινούς και βελτίωση των εγκαταστάσεων του Θεάτρου του Κάστρου. (ΕΤΠΑ, β’ εξάμηνο 2015)»

(από το προεκλογικό πρόγραμμα του υποψήφιου, τότε, δημάρχου Άρτας, Χρήστου Τσιρογιάννη).

Ο τότε υποψήφιος, ισχυριζόταν ότι το συγκριτικό πλεονέκτημά του, έναντι των υπολοίπων υποψηφίων, ήταν η γνώση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η δυνατότητα αξιοποίησής τους προς όφελος του Δήμου και των πολιτών.

Ο νυν δήμαρχος έχει την ευκαιρία να κάνει πράξη όσα έλεγε, όταν υποσχόταν «ανοιχτό στους αρτινούς» ΞΕΝΙΑ, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Δήμος έχει πλέον τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί στο 100% της δαπάνης, χωρίς ο ίδιος να χρεωθεί ούτε ένα ευρώ, για να αξιοποιήσει το ΞΕΝΙΑ.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της πρώτης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη «ΥΜΕΠΕΡΑΑ», 2014-2020» και ειδικότερα στο πλαίσιο του Άξονα 14 «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος, Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων», εξειδικεύτηκε η δράση: «Ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού δυναμικού φυσικών περιοχών», συνολικού προϋπολογισμού 13.000.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη δράση αφορά και αξιοποίηση χώρων όπως είναι το ΞΕΝΙΑ.

Παρά την ύπαρξη αυτής της γνώσης, εισάγει εσπευσμένα στη συνεδρίαση της Δευτέρας 18/1 του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, το θέμα της εκμίσθωσης του ΞΕΝΙΑ σε ιδιώτη. Με αφορμή το γεγονός αυτό, κατηγορηματικά τονίζουμε, για ακόμη μία φορά, ότι:

Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι μεσίτης, η Δημοτική περιουσία είναι κοινό αγαθό και η αξιοποίησή της πρέπει πρώτα απ’ όλα να αποτελεί κοινωνική παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.

Το ΞΕΝΙΑ και το Κάστρο της Άρτας πρέπει να ξαναμπούν στο κέντρο της καθημερινότητάς μας, αξιοποιώντας την ευνοϊκότατη χρηματοδότηση, ανασταίνοντας την κοινωνική συνοχή και την τοπική πολιτιστική μας μνήμη.

Καλούμε το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους όλων των δημοτικών παρατάξεων να αναβάλλουν τη συζήτηση του θέματος, να ενημερωθούν για τη δυνατότητα χρηματοδότησης και να ανοίξει η συζήτηση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς, ενόψει και των νέων δεδομένων, για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ.

 Τμήμα Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ Άρτας

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments