Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τοποθέτηση της  Μ. ΤΖΟΥΦΗ(ΣΥΡΙΖΑ) για το σχέδιο νόμου “ρυθμίσεις για την έρευνα & άλλες διατάξεις” στις  αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής

Τοποθέτηση της  Μ. ΤΖΟΥΦΗ(ΣΥΡΙΖΑ) για το σχέδιο νόμου “ρυθμίσεις για την έρευνα & άλλες διατάξεις” στις  αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής

220px-MTzoufiΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Η βουλευτής Ιωαννίνων, του ΣΥΡΙΖΑ,Μερόπη Τζούφη, τοποθετήθηκε στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Έρευνας και Τεχνολογίας για το σχέδιο νόμου του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Στην ομιλία της τόνισε πως «παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η χώρα, με ανοιχτά τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης, της αξιολόγησης και της διαχείρισης των προσφυγικών ροών, έχει νόημα η συζήτηση για την επιστημονική έρευνα, καθώς αποτελεί φορέα παραγωγής γνώσης και πολιτισμού, απαραίτητα δηλαδή κοινωνικά αγαθά και γενικά και ειδικά μέσα στο πλαίσιο που δημιουργεί η οικονομική και κοινωνική κρίση».

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως το σχέδιο νόμου αποτελεί«μια σειρά από διατάξεις που έχουν σαν σκοπό να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στην λειτουργία των Ερευνητικών Κέντρων, των Ινστιτούτων, να διορθώσουν θεσμικά κενά, εργασιακά ζητήματα, διαμορφώνοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την θεσμοθέτηση ενός μακρόπνοου νόμου-πλαισίου για την έρευνα, την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη, ύστερα από ουσιαστική συζήτηση με την Ακαδημαϊκή και την Ερευνητική Κοινότητα».

Κλείνοντας υπογράμμισε πως «το σχέδιο νόμου θα πρέπει να ολοκληρωθεί, με νέες ιδέες, στο πλαίσιο ρηξικέλευθων ανανεωτικών προωθητικών προτάσεων στον νόμο-πλαίσιο για την έρευνα, που ελπίζουμε όλοι ό,τι θα ακολουθήσει, με στόχο, την ισοτιμία και την ουσιαστική πρόοδο, αλλά και την πραγματική δημοκρατία».

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments