Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Τοποθέτηση της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) για τη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση

Τοποθέτηση της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) για τη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση

tzoyfhΑπό:Γιώργος Γκόντζος– Η Μερόπη Τζούφη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων, τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα τη συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις». Το βίντεο της ομιλίας

Η βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρθηκε στη συστηματική υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας κατά τη μνημονιακή περίοδο, στη διαχρονική υποχρηματοδότηση και στην αισθητή μείωση των εκπαιδευτικών λειτουργών. Την ίδια στιγμή, η μεθοδευμένη απαξίωση από πλευράς των προηγούμενων κυβερνήσεων είχε ως στόχο την ενίσχυση των ιδιωτών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης. Επιπλέον, άσκησε κριτική στο μοντέλο και στο περιεχόμενο των σπουδών που οργανώνονται από τα ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ έκανε αναφορά στις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών που εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να μπει ένα τέλος στο καθεστώς μαύρης εργασίας και τρομοκρατίας».

Επίσης συμπλήρωσε πως το βασικό επιχείρημα της αντιπολίτευσης και μερίδας ιδιοκτητών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι πως «με το εν λόγω νομοσχέδιο εμποδίζεται η ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ στην πραγματικότητα επιτυγχάνεται το αντίθετο, καθώς γίνεται προσπάθεια να μπει τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας, να μπουν κανόνες που να τηρούνται από όλους και όχι να επαφίεται η τήρησή τους στην καλή διάθεση των επιχειρηματιών». Επίσης, «εξασφαλίζεται η ποιότητα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, προστατεύονται οι μαθητές και οι γονείς, οι οποίοι πληρώνουν σημαντικά χρηματικά ποσά, εξαλείφεται η μαύρη εργασία και καταπολεμάταιη φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή».

 

Η βουλευτής κλείνοντας την ομιλία της ανέφερε πως «για πρώτη φορά τα ιδιωτικά σχολεία θα εκδίδουν ισότιμους με τα δημόσια τίτλους, με την ευθύνη πλέον του Συλλόγου Διδασκόντων, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών, φαινόμενο που είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη την ελληνική κοινωνία, με προσωποποιημένες όμως πολιτικές ευθύνες, που και σήμερα εδώ στην αίθουσα έγινε η αναστροφή, να αποδοθούν στην παρούσα Κυβέρνηση, ενώ είναι γνωστό ότι αυτό οφείλεται στη μακρά πολιτική όλων αυτών των κυβερνήσεων, που δεν διερεύνησαν και αδιαφόρησαν γι’ αυτό το θέμα».

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments