Κυριακή , 10 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Τοποθέτηση του Γ.Καραγιάννη στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Τοποθέτηση του Γ.Καραγιάννη στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ

   Η τοποθέτηση στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ  του Γιάννη Καραγιάννη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων στην πρόσφατη βουλή.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Έχω την αίσθηση ότι η σημερινή Πανελλαδική συνδιάσκεψη σηματοδοτεί την ανασυγκρότηση   της σύγχρονης, ευρωπαϊκής, ριζοσπαστικής και δημοκρατικής αριστεράς στη χώρα μας, μακριά από ιδεοληπτικά σύνδρομα, εμμονές, φοβίες   παλαιοκομματικές πρακτικές και πολιτικό αυτισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του χτες (είμαι μέλος του από το 2005), είναι κατά την άποψη μου παρελθόν μετά τη στάση των ιδεοληπτών  της δραχμής να ρίξουν την πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς, αλλά  και όσων περιχαρακώθηκαν πίσω από τα ανεύθυνα και απολίτικα «Παρών».

Θεωρώ αυτονόητη την απομάκρυνση τους από τα ψηφοδέλτια, όπως και όλων όσων από θέσεις ευθύνης σε κόμμα, ΚΟ και κυβέρνηση αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Απαιτείται αυστηρή αξιολόγηση έργου, πράξεων και  συμπεριφορών, ιδίως όσων μέσα από συγκεκριμένες τάσεις λειτούργησαν ως κομματική νομενκλατούρα με αποκλεισμούς και διχαστικές πρακτικές.

Η αναντιστοιχία κόμματος και κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ είναι χαοτική! Ήρθε η ώρα που οι δυνάμεις του Κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ (αγρότες, ελ. Επαγγελματίες, έμποροι κλπ) θα πρέπει να εκφραστούν και αυτό να φανεί στη σύνθεση των ψηφοδελτίων. Οι διευρύνσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς θα μας δώσουν νέα δυναμική και θα εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία, απαραίτητη όσο ποτέ, στις παρούσες συνθήκες.

Θεωρώ ιστορική την απόφαση του συντρόφου Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει τη χώρα στο Ευρώ και την ΕΕ. Ως οικονομολόγος δεν μπορώ να φανταστώ μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, χωρίς παραγωγικές δομές και συναλλαγματικά αποθέματα να εισέρχεται βίαια στην περιπέτεια εθνικού νομίσματος μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες γεωπολιτικές συνθήκες.

Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση υπήρξε σκληρή αλλά οδήγησε σε μεγάλες καθυστερήσεις κυβερνητικού έργου, όπως και οι ιδεοληπτικές-κρατικίστικες εμμονές που κυριάρχησαν κυρίως στο υπουργείο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Μπαίνουμε στον αγώνα με το κεφάλι ψηλά, εκφράζοντας τη ρεαλιστική αριστερά του 21ου  αιώνα με στόχους:

1.       Την κοινωνική δικαιοσύνη

2.       Τον εκδημοκρατισμό – κάθαρση και αξιοκρατία  δημόσιου τομέα.

3.       Τη στήριξη της αγοράς

4.       Την άμεση εφαρμογή εθνικού και περιφερειακού προγράμματος παραγωγικής  ανασυγκρότησης με έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή. Ο χώρος της κοινωνικής οικονομίας θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή.

Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες. Δεν έχουμε κανένα μα κανένα δικαίωμα στην αποτυχία Η αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εργαστεί ως «ομάδα διαχείρισης κρίσεων» για να τρέξει τη συμφωνία, να εξασφαλίσει αντισταθμιστικά και να οδηγήσει τη χώρα σε ανάπτυξη.

Εύχομαι σε όλους καλό αγώνα!!

Δείτε Επίσης

Την παρέμβαση Μέτσολα για την άδικη κράτηση Μπελέρη, ζήτησε ο Μ. Κεφαλογιάννης

Για τη συνάντηση που είχε στις φυλακές των Τιράνων με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments