Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Τοποθετήθηκαν οι κώδωνες ανακύκλωση γυαλιού στην Πρέβεζα

Τοποθετήθηκαν οι κώδωνες ανακύκλωση γυαλιού στην Πρέβεζα

DSC05390

 

 

 

Εγκατεστημένοι σε διάφορα σημεία της  Πρέβεζας  ( προκειμένου να υπάρχει εξυπηρέτηση όλων των δημοτών) βρίσκονται  από την Τρίτη οι κώδωνες υποδοχής  γυαλιού που  προμηθεύτηκε ο Δήμος  διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τον τομέα της ανακύκλωσης.

Η επιλογή των σημείων  ( παραλία,  Λ.Ειρήνης, κόμβος φόρου,  λουτρά κ.λ.π) έγινε με γνώμονα την πρόσβαση των νοικοκυριών αλλά και των  επιχειρήσεων εστίασης οι οποίες και   διαθέτουν  μεγάλο όγκο  απορριμμάτων από γυαλί.

Συνολικά στην Δ.Κ Πρέβεζας τοποθετήθηκαν 12 κάδοι και από τέσσερις σε Λούρο και Ζάλογγο προκειμένου να καλυφθούν συνολικά οι ανάγκες του διευρυμένου Δήμου.

Οπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Σαραμπασίνας   μπορούν να καλυφθούν και άλλα αιτήματα για τοποθέτηση  κάδων  εφόσον διευθετηθούν  κάποιες λεπτομέρειες αναφορικά με το είδος του γυαλιού που μπορεί να  διατεθεί προς ανακύκλωση.

Οι κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού θα  διευρύνουν την προσπάθεια που εδώ και χρόνια υλοποιεί ο Δήμος  σε χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό  δίνοντας την δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης γυάλινων συσκευασιών που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά στα σπίτια μας και σήμερα καταλήγουν στα κοινά απορρίμματα.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments