Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων ενέκρινε τη διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση καταστημάτων στα «Ψαροπλιά».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων ενέκρινε τη διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση καταστημάτων στα «Ψαροπλιά».

ΑΡΟΠΛΙΑ

 

 

Τα καταστήματα που θα ενοικιαστούν μέσω δημοπρασίας, θα διατηρούν και θα ενισχύουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του κτιριακού συγκροτήματος.

 Συνεδρίασε τη Δευτέρα το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Θέμα εξέχουσας σημασίας ήταν η λήψη απόφασης για τη διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση καταστημάτων στα «Ψαροπλιά». Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του έργου «Αναδιαρύθμιση και επισκευή κτιριακού συγκροτήματος «Ψαροπλιά», εφτά (7) καταστήματα θα ενοικιαστούν και δύο θα παραμείνουν για εκμετάλλευση στο Δήμο Αρταίων για να χρησιμοποιηθούν ως ΚΕΠ.

Την εισήγηση του θέματος έκανε κατά τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος τόνισε τα εξής για τα καταστήματα που παραδόθηκαν «Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του έργου Αναδιαρύθμιση & επισκευή κτιριακού συγκροτήματος «Ψαροπλιά» παραδόθηκαν προς χρήση έξι (6) καταστήματα ήτοι Κ1 εμβαδού 46,90 τμ, Κ2 εμβαδού  45,10 τμ, Κ3 εμβαδού 44,34 τμ, Κ4 εμβαδού 25,40 τμ, K8 εμβαδού 43,36 τμ και Κ9 εμβαδού 24,33 τμ. Για το κατάστημα Κ5 εμβαδού 46,74 τμ η σύμβαση έχει λήξει και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να παραδοθεί από τον μισθωτή το κατάστημα στον Δήμο Αρταίων, για να δημοπρατηθεί είτε τώρα είτε αργότερα ανάλογα εάν παραδώσει το μίσθιο με ή χωρίς δικαστική απόφαση. Στα καταστήματα Κ6 και Κ7 εμβαδού 133 τμ ο Δήμος Αρταίων θα λειτουργήσει Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), μεταφέροντας το από τον ενοικιαζόμενο χώρο της οδού Βασ.Κων/νου, μειώνοντας έτσι τα λειτουργικά του έξοδα».

 

Όσον αφορά τους όρους που θα τεθούν στη διακήρυξη για την ενοικίαση των καταστημάτων, βασικός όρος θεωρείται η δραστηριοποίηση στην περιοχή επιχειρήσεων που θα διατηρούν και θα ενισχύουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του κτιριακού συγκροτήματος, αφού όπως τόνισε ο κ. Τσιρογιάννης «Η Άρτα είναι μια όμορφη πόλη με πλούσια παράδοση και αυτό θέλουμε να το αναδεικνύουν τα «Ψαροπλιά», ώστε η περιοχή εκεί, με τη γραφικότητα και τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, να αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες και τους επισκέπτες της πόλης μας».

 

Επιπρόσθετοι όροι που θα τεθούν στη διακήρυξη είναι οι εξής:

  • Οι χρήσεις που θα οριστούν θα είναι α) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως παραδοσιακό καφενείο/αναψυκτήριο, παραδοσιακό ουζερί, παραδοσιακή ψαροταβέρνα, παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο, εκθετήριο/πωλητήριο τοπικών και ηπειρωτικών προϊόντων, καθώς και β) καταστήματα τουριστικής προβολής και παράδοσης, όπως παραδοσιακής τέχνης, με τοπικά ενθύμια και τουριστικό υλικό σχετικά με την ιστορία της Άρτας, αντικερί/γκαλερί, είδη δώρων.
  • Απαγορεύονται ρητά κέντρα διασκέδασης, μπαρ (επιχειρήσεις αναψυχής και προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών) και τυχερά παιχνίδια.
  • Τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που θα δραστηριοποιηθούν θα υποχρεούνται να διαθέτουν και να λειτουργούν αποχυμωτή με τοπικά αρτινά προϊόντα.
  • Θα υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης και ενοποίησης  δύο συνεχόμενων χώρων σε ένα.
  • Οι ενοικιαστές με δική τους ευθύνη θα διενεργούν τον έλεγχο για το αν η δραστηριότητα, που προτίθενται να αναπτύξουν στον χώρο τον οποίο αιτούνται, δύναται να υλοποιηθεί και με αποκλειστικά δικές τους ενέργειες και έξοδα θα προβαίνουν στην οποιαδήποτε αδειοδότηση του χώρου ή τροποποίηση οποιασδήποτε άδειας απαιτηθεί.

 

Οι όροι της διακήρυξης εκμίσθωσης θα καθορισθούν επακριβώς σε επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αρταίων.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments