Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Το ΔΗΠΕΘΕ, «Δρόμο παίρνει… δρόμο αφήνει»

Το ΔΗΠΕΘΕ, «Δρόμο παίρνει… δρόμο αφήνει»

Μετά τα πετυχημένα θεατρικά ταξίδια της περσινής χρονιάς, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ετοίμασε και φέτος τις αποσκευές του και «Δρόμο παίρνει… δρόμο αφήνει» για άλλη μια χρονιά.

Από σήμερα Τρίτη και για τον μήνα Μάιο, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «αγκαλιάζει» παιδιά  βρεφονηπιακής και νηπιακής ηλικίας, ηλικιωμένους, κρατουμένους σωφρονιστικών ιδρυμάτων, υλοποιώντας δράσεις της τέχνης του Θεάτρου, σε συνεργασία με παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, ΚΑΠΗ και Οίκους Ευγηρίας και με το Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων.

Τρεις ηθοποιοί μέσα από την αφήγηση ιστοριών, διαδραστικές ασκήσεις και θεατρικές μεθόδους δημιουργούν ένα περιβάλλον δημιουργικής έκφρασης όπου παιδιά και ενήλικες συμμετέχουν ενεργά, εκφράζουν σκέψεις και συναισθήματα, ανασύρουν βιωματικές εμπειρίες, ξεδιπλώνουν προσωπικές ιστορίες, αναδεικνύουν την ποικιλομορφία του πολιτισμικού μας πλούτο, ανακαλύπτοντας το μαγικό κόσμο του Θεάτρου.

Το πρόγραμμα «Δρόμο παίρνει…δρόμο αφήνει» είναι το «θέατρο για όλους». Είναι ένα ταξίδι χαράς και δημιουργίας για παιδιά, μια ψυχαγωγική δράση που λειτουργεί αγχολυτικά και «θεραπευτικά» για ενήλικες της τρίτης ηλικίας, μια αφορμή προσωπικής και ομαδικής εξωστρέφειας και μέσο κοινωνικοποίησης και αυτοβελτίωσης για ενήλικες που κρατούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Η τέχνη του θεάτρου αγκαλιάζει, θεραπεύει και κινητοποιεί παιδιά και ενήλικες.

Το πρόγραμμα επιμελείται η Καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Ελένη Δημοπούλου. Εμψυχώτριες οι ηθοποιοί Χαρά Ζησιμάτου και Σοφία Μπλέτσου.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments