Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε εικονολήπτης τηλεοπτικού σταθμού των Ιωαννίνων αλλά και τον προπηλακισμό του μέλους μας Αλέξανδρου Παπαδόπουλου κατά τη διάρκεια των χθεσινών απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε εικονολήπτης τηλεοπτικού σταθμού των Ιωαννίνων αλλά και τον προπηλακισμό του μέλους μας Αλέξανδρου Παπαδόπουλου κατά τη διάρκεια των χθεσινών απεργιακών κινητοποιήσεων.

epithesi-dimosiografoiΠάτρα  5 Φεβρουαρίου 2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο

την επίθεση που δέχθηκε εικονολήπτης τηλεοπτικού σταθμού των Ιωαννίνων αλλά και τον προπηλακισμό του μέλους μας Αλέξανδρου Παπαδόπουλου κατά τη διάρκεια των χθεσινών απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα αμέσως μετά την επίθεση με μπογιές και άλλα αντικείμενα κατά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, μία ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από το μπλοκ των αντεξουσιαστών και απαίτησε από τον εικονολήπτη του ITV  Δημήτρη Καψάλη, το υλικό εγγραφής, θεωρώντας ότι είχαν καταγραφεί τα πρόσωπά τους κατά την επίθεση.

Κατά την διάρκεια της λογομαχίας, ένα άτομο άρπαξε, με βίαιο τρόπο και τη βοήθεια άλλων ατόμων, την κάμερα από τα χέρια του εικονολήπτη και στη συνέχεια την χτύπησε στο πεζοδρόμιο. Στην παρέμβαση του δημοσιογράφου ο οποίος  ζήτησε  να του επιστραφεί η κάμερα του σταθμού, ήρθε ως απάντηση μαζική φραστική επίθεση και σπρωξίματα από άλλα άτομα του ίδιου μπλοκ.

Ύστερα από τις παρεμβάσεις της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου και του προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος  Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, η κάμερα επιστράφηκε στον τηλεοπτικό σταθμό, μετά από δύο σχεδόν ώρες, κατεστραμμένη και χωρίς το υλικό εγγραφής.

Πρόκειται για ενέργειες απαράδεκτες και καταδικαστέες, που στόχο έχουν να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση και ουσιαστικά κατατείνουν στο να τρομοκρατήσουν το δημοσιογραφικό κόσμο που αγωνίζεται όπως έχει υποχρέωση για την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση του κοινού σε κάθε έκφανση τη πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Τέτοιες προσπάθειες τρομοκράτησης όχι μόνο πέφτουν στο κενό αλλά τουναντίον χαλυβδώνουν το φρόνημα των δημοσιογράφων που θα συνεχίσουν να αντιπαλεύουν τις προσπάθειες λογοκρισίας από όπου κι αν προέρχονται.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments