Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Το 5ο Σχολείο Παιδοαλλεργιολογίας , 4-6 ΜΑΙΟΥ 2018 , Hotel du Lac, Ιωάννινα

Το 5ο Σχολείο Παιδοαλλεργιολογίας , 4-6 ΜΑΙΟΥ 2018 , Hotel du Lac, Ιωάννινα

Από  Χάρης  Δάφλος—Η Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία στις 4-6 Μαΐου διοργανώνει στα Ιωάννινα (Ξενοδοχείο du Lac) το 5ο Σχολείο Παιδοαλλεργιολογίας. Πρόκειται για τη συνέχεια των προηγούμενων «Σχολείων» που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία στη Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Καβάλα).

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση απευθύνεται κυρίως στον ιατρό που ασκεί πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας στα παιδιά, πρωτίστως τον παιδίατρο, το γενικό ιατρό και κάθε άλλο ιατρό συναφούς ειδικότητας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία υγείας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η κατά το δυνατόν διαδραστικότερη παρουσίαση ολοκληρωμένης και σύγχρονης γνώσης γύρω από τα αλλεργικά νοσήματα των παιδιών, που αποτελούν πλέον καθημερινά κλινικά προβλήματα. Ως ομιλητές κλήθηκαν έμπειροι και διακεκριμένοι συνάδελφοι που γνωρίζουν το αντικείμενό τους σε βάθος. Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί επιλέχθηκε με προσοχή, ώστε να καλυφθούν οι σημαντικότερες εκφάνσεις των αλλεργικών νοσημάτων, τα οποία έχουν ιδιαιτέρως αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι η τροφική αλλεργία, η δερματική αλλεργία, η αλλεργία στα φάρμακα, ο εμβολιασμός του αλλεργικού παιδιού και το παιδικό άσθμα.

Η Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία έχει ιδρυθεί από το 2002, ενώ τα τελευταία 9 χρόνια έχει διοργανώσει πανελλήνια συνέδρια καθώς και ημερίδες/κλινικά φροντιστήρια-σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός της εταιρείας είναι η ενημέρωση και προαγωγή της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης των επαγγελματιών υγείας σε θέματα σχετικά με τις αλλεργικές παθήσεις στα παιδιά καθώς επίσης, η παροχή τεκμηριωμένης πληροφόρησης στους γονείς των αλλεργικών παιδιών, μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας: www.pedallso.gr.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι στο σύνδεσμο:

https://www.synedra.gr/Synedria/18-5sxoleiopdal/Files/programme_gr.pdf

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments