Πέμπτη , 14 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Το Politheatro φιλοξενεί για 3 μόνο παραστάσεις, την παράσταση ”Το όνειρο ενός γελοίου”

Το Politheatro φιλοξενεί για 3 μόνο παραστάσεις, την παράσταση ”Το όνειρο ενός γελοίου”

4Από:Γιώργος Γκόντζος–Το Politheatro φιλοξενεί για 3 μόνο παραστάσεις, την παράσταση

”Το όνειρο ενός γελοίου”

του Φ. Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου με τον ηθοποιό Δημήτρη Βερύκιο.
Ένας Ύμνος στη Ζωή και την Αγάπη, που ίσως μόνο ένας «γελοίος» μπορεί να δει στο όνειρό του… ή μήπως δεν είναι μόνο ένα όνειρο;
Οι παραστάσεις θα δοθούν την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 9.15μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.
Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων.

Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής και που τίποτε δεν έχει σημασία, αποφασίζει να αυτοκτονήσει… Όμως την νύχτα που ετοιμάζεται να το κάνει, και με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, αποκοιμιέται χωρίς να το καταλάβει… Εκείνο που βλέπει στο όνειρο του, τον κάνει, όταν ξυπνάει, όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει, αλλά να λαχταράει με όλη τη δύναμη της ψυχής του να ζήσει, αφού στον ύπνο του τού φανερώθηκε η Αλήθεια της Ζωής… με όλες τις λεπτομέρειες… Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού.

Ένα συγκλονιστικό κείμενο, απλό και βαθύ, μεστό και αποκαλυπτικό!!!

«…Είμαι ένας γελοίος… Οι άλλοι βέβαια με λένε τρελλό τώρα… Αυτό θα ήταν μια αναβάθμιση, μια προαγωγή, αν δεν ήμουνα γι’ αυτούς το ίδιο γελοίος όπως και πριν. Όμως τώρα δεν θυμώνω μαζί τους, τώρα τους αγαπάω όλους, κι όταν γελάνε μαζί μου, τους αγαπάω περισσότερο κι ας μην ξέρω το γιατί. Θα γέλαγα μάλιστα κι εγώ παρέα μ’ αυτούς – όχι πως θα κορόϊδευα τον εαυτό μου, μα γιατί τους αγαπάω. Αλλά θλίβομαι τόσο κοιτάζοντάς τους. Θλίβομαι γιατί δεν ξέρουν την Αλήθεια… ενώ εγώ την ξέρω. Αχ τι αβάσταχτο που είναι να ξέρεις μόνο εσύ την Αλήθεια…»

Το «Όνειρο» ερμηνεύει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος, σε ένα συγκλονιστικό ντουέτο με την σοπράνο Αμαλία Κλημοπούλου, που παίζει φλογέρα και τραγουδά επί σκηνής αποσπάσματα από δημοφιλείς άριες, κλείνοντας με τον Ύμνο της Αγάπης του Απ. Παύλου, σε μουσική Zbignew Preisner -από την Μπλε Ταινία του Kislovski.

Ταυτότητα της παράστασης

«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ»
του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ (από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου)

Ερμηνεύει ο ηθοποιός ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
Συμμετέχει η σοπράνο ΑΜΑΛΙΑ ΚΛΗΜΟΠΟΥΛΟΥ (φλογέρα και τραγούδι)
Σκηνοθεσία: ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα
2651003492/6955416236
[email protected]

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments