Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / «Τρέχουν» οι προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων αποζημιώσεων, για τους δημότες Δήμου Ιωαννιτών που επλήγησαν από πλημμύρες και κατολισθήσεις

«Τρέχουν» οι προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων αποζημιώσεων, για τους δημότες Δήμου Ιωαννιτών που επλήγησαν από πλημμύρες και κατολισθήσεις

1L

 

Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ οι δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την οριοθέτηση των περιοχών του Δήμου Ιωαννιτών που επλήγησαν από πλημμύρες και κατολισθήσεις κατά τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Έτσι αρχίζουν να «τρέχουν» οι προθεσμίες που έχουν στη διάθεση τους οι πολίτες ώστε των συγκεκριμένων περιοχών που υπέστησαν ζημιές, ώστε να διεκδικήσουν τις αντίστοιχες αποζημιώσεις.

Προσοχή οι χρονικές προθεσμίες, όπως και οι οριοθετημένες περιοχές είναι διαφορετικές στις δύο περιπτώσεις, πλημμυρών και κατολισθήσεων, ενώ οι αιτήσεις υποβάλλονται και στις δύο περιπτώσεις στο Τ.Α.Σ. Κοζάνης.

 

Οδηγίες για τις περιπτώσεις κατολισθήσεων

Στην Κ.Υ.Α. για την «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια, από τις κατολισθήσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου 2015 σε περιοχές των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου», από το Δήμο Ιωαννιτών περιλαμβάνονται οι εξής περιοχές:

Από τη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας συμπεριλαμβάνονται οι Τοπικές Κοινότητες Ανατολικής, Δροσοχωρίου, Κράψης και Μουζακαίων.

Από αυτές τις περιοχές, οι ενδιαφερόμενοι δημότες που έχουν πληγεί, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως τις 15 Ιουνίου 2016 στο Τ.Α.Σ. Κοζάνης στο οποίο ανατέθηκε η συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

Το έντυπο της αίτησης, όπου αναγράφονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι δημότες  μπορούνε να το προμηθευτούνε από τα ΚΕΠ, καθώς και από τα γραφεία των προαναφερόμενων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Για πληροφορίες οι πολίτες μπορούνε να απευθύνονται στο Τ.Α.Σ. Κοζάνης και συγκεκριμένα:

-στον κ. Γκιάτα Αθανάσιο στο τηλέφωνο 2461 3 50152, στο fax  2461 3 50142 και στο e-mail [email protected]

-στον κ. Χαστά Κωνσταντίνο στο τηλέφωνο 2461 3 50229, στο fax 2461 3 50142 και στο e-mail [email protected]

 

 

Οδηγίες για τις περιπτώσεις πλημμυρών

Στην Κ.Υ.Α. για την «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια, από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, τις πλημμύρες της 31ης Ιανουαρίου 2015 και 1ης Φεβρουαρίου 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου, τις πλημμύρες της 31ης Ιανουαρίου 2015 και Φεβρουαρίου 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», από  το Δήμο Ιωαννιτών περιλαμβάνονται οι εξής περιοχές:

-Από τη Δημοτική Ενότητα Ανατολής, έχουν συμπεριληφθεί οι Τοπικές Κοινότητες Μπάφρας και Νεοκαισάριας.

-Από τη Δημοτική Ενότητα Ιωαννιτών έχει συμπεριληφθεί η Δημοτική Κοινότητα Ιωαννιτών.

-Από τη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου, έχουν συμπεριληφθεί η Δημοτική Κοινότητα Πεδινής και η Τοπική Κοινότητα Αμπελιάς

-Από τη Δημοτική Ενότητα Περάματος έχει συμπεριληφθεί η Δημοτική Κοινότητα Περάματος.

-Ολόκληρη η Δημοτική Ενότητα Νήσου Ιωαννίνων.

Από αυτές τις περιοχές, οι ενδιαφερόμενοι δημότες που έχουν πληγεί, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 στο Τ.Α.Σ. Κοζάνης στο οποίο ανατέθηκε η συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

Το έντυπο της αίτησης, όπου αναγράφονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι δημότες  μπορούνε να το προμηθευτούνε από τα ΚΕΠ, καθώς και από τα γραφεία των προαναφερόμενων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Για πληροφορίες οι πολίτες μπορούνε να απευθύνονται στο Τ.Α.Σ. Κοζάνης και συγκεκριμένα:

-στον κ. Γκιάτα Αθανάσιο στο τηλέφωνο 2461 3 50152, στο fax  2461 3 50142 και στο e-mail [email protected]

-στον κ. Χαστά Κωνσταντίνο στο τηλέφωνο 2461 3 50229, στο fax 2461 3 50142 και στο e-mail [email protected]

 

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments