Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Υλοποίηση Προγράμματος Απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.Σχετική ερώτηση είχε υποβάλει η Μ.Τζούφη Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

Υλοποίηση Προγράμματος Απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.Σχετική ερώτηση είχε υποβάλει η Μ.Τζούφη Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

tzoufi_vouli-43661463676930Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Την κατάρτιση προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα και επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών), οι οποίες ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, αποφάσισαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης με μέγιστη δαπάνη στο ποσό των 120.000.000 € (20.000.000 € για το 2017, 60.000.000 € για το 2018 και 40.000.000 € για το 2019). Οι ωφελούμενοι οφείλουν να είναι μακροχρόνια εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, ηλικίας 55-67 ετών,να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ), να είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο.

Υπενθυμίζεται πως η εξαγγελία του εν λόγω προγράμματος είχε γίνει από την Αν. Υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου τον περασμένο Ιανουάριο κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ), ώστε να θέσει τον προβληματισμό για τη χαμηλή συμμετοχή στο προηγούμενο πρόγραμμα απασχόλησης, παρά το γεγονός πως απευθυνόταν σε μια «ευάλωτη» ηλικιακά εργασιακή ομάδα, στις ηλικίες δηλαδή που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και σε περίπτωση που χάσουν τη δουλειά τους, δύσκολα βρίσκουν επόμενη εργασία. Ήδη από εκείνη τη στιγμή η Αν. Υπουργός είχε αναγνωρίσει το πρόβλημα και είχε δεσμευτεί για τον ανασχεδιασμό της δράσης και την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments