Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Υπεγράφη η σύμβαση για την ανέγερση νηπιαγωγείου στους πρώην στρατιωτικούς φούρνους
mde

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανέγερση νηπιαγωγείου στους πρώην στρατιωτικούς φούρνους

Ένα ακόμη βήμα για την κατασκευή ενός νέου νηπιαγωγείου στο Δήμο Ιωαννιτών έγινε σήμερα, καθώς ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση που αφορά την ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου δυναμικότητας 50 νηπίων, στο οικόπεδο των «πρώην στρατιωτικών αρτοποιείων Ιωαννίνων».

Θυμίζουμε ότι το έργο εντάχτηκε στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» και στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας» και έχει προϋπολογισμό 1,9 εκ. ευρώ.

Το νέο έργο αφορά την ανέγερση κτιρίου επιφάνειας 654,84 μ2, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επιφάνειας 367,14 μ2, καθώς και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία του νηπιαγωγείου.

Το κτιριολογικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου θα αναπτυχθεί στο ισόγειο σε μια ενιαία στάθμη σε όλο το εσωτερικό αλλά και μεταξύ εσωτερικών χώρων και εσωτερικών αυλών και διακρίνεται σε: δυο κύριες αίθουσες, αίθουσα ανάπαυσης, χώρος υποδοχής γονέων και νηπίων, γραφείο νηπιαγωγών, W.C. ενηλίκων, W.C. ΑΜΕΑ, χώρος τραπεζαρίας με μικρό τμήμα κουζίνας, αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων. Στον 1ο όροφο οδηγούμαστε μέσω ενός κατακόρυφου, κυκλικής κάτοψης και μεγάλης διαμέτρου κλιμακοστασίου με ανεξάρτητη είσοδο στο πίσω μέρος του υπόστεγου χώρου του κτιρίου και περιλαμβάνονται σε αυτόν οι βοηθητικές χρήσεις του κτιρίου, ήτοι: αποθήκη, χώρος μηχανολογικών εγκαταστάσεων, λεβητοστασίου κ.λ.π.

Διασφαλίστηκε τόσο η ελεύθερη και ανεμπόδιστη προσβασιμότητα σε όλους τους κύριους χώρους του κτιρίου – περιβάλλοντος χώρου, όσο και ο τρόπος διαφυγής ατόμων με αναπηρία ή/και εμποδιζόμενων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων, από το κτίριο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση της κατασκευή του νηπιαγωγείου αφορούν τον ευρύτερο πληθυσμό της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς θα  υπάρξει αποσυμφόρηση των υπόλοιπων Νηπιαγωγείων στο κέντρο της πόλης.

Μετά τη υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Μεθοδικά και κυρίως αποτελεσματικά ολοκληρώσαμε τη διαδικασία παραχώρησης του οικοπέδου στο Δήμο Ιωαννιτών από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και μελετήσαμε την κατασκευή ενός πρότυπου νηπιαγωγείου, ώστε να ανταποκριθούμε σε πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να αποδώσουμε στην κοινωνία των Ιωαννίνων μια ακόμα απαραίτητη σχολική μονάδα.

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών. Ένα τέτοιο είναι και η ανέγερση ενός νέου νηπιαγωγείου που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές αποτελώντας ουσιαστικά πρότυπο».

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments