Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Υπολείμματα νεκρού αγριόγιδου εντόπισαν φύλακες και στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου & Πίνδου, στην ίδια περιοχή που είχαν βρεθεί έξι νεκρά αγριόγιδα

Υπολείμματα νεκρού αγριόγιδου εντόπισαν φύλακες και στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου & Πίνδου, στην ίδια περιοχή που είχαν βρεθεί έξι νεκρά αγριόγιδα

DSC_3481-1024x678 DSC_3483-1024x678Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ένα κρανίο αγριόγιδου καθώς και λοιπά υπολείμματα του ίδιου ζώου (κόκαλα, τρίχωμα), εντόπισαν φύλακες και στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου & Πίνδου, στην ίδια περιοχή που συνελήφθησαν τρία άτομα για λαθροθηρία 6 αγριόγιδων τα οποία βρέθηκαν νεκρά πλησίον του οικισμού του Τσεπελόβου του Δ. Ζαγορίου.Σε ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου & Πίνδου,αναφέρονται τα εξής:

“Έπειτα από τη σύλληψη τριών ατόμων για λαθροθηρία 6 αγριόγιδων (R. rupicarpaBalcanica) στην περιοχή πλησίον του οικισμού του Τσεπελόβου του Δ. Ζαγορίου στις 21/02/2017, φύλακες και στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου & Πίνδου διενήργησαν αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή στις 24/02/2017. Κατά την εκτεταμένη αυτοψία, εντοπίσθηκε ένα κρανίο αγριόγιδου καθώς και λοιπά υπολείμματα του ίδιου ζώου (κόκαλα, τρίχωμα).

Ο Φορέας Διαχείρισης ενημέρωσε σχετικά τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών που χειρίζεται την ανωτέρω υπόθεση, καθώς και το Δασαρχείο Ιωαννίνων και την Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου. Παρά το γεγονός ότι δεν κατέστη εφικτή περαιτέρω εξέταση των ευρημάτων ως προς τον προσδιορισμό της ημερομηνίας θανάτου του ζώου, εντούτοις υπάρχει ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα ευρήματα να σχετίζονται με το περιστατικό της θανάτωσης των έξι αγριόγιδων από τους λαθροκυνηγούς που συνελήφθησαν από τους Θηροφύλακες της Ε΄ΚΟΗ στις 21/07/2017, καθώς αυτά βρέθηκαν στην ίδια περιοχή.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου & Πίνδου διαθέτει φωτογραφικό υλικό των ευρημάτων καθώς και γεωγραφικό στίγμα αυτών και αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments