Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωσ用αναφέρονται τα εξής:

Ήρθε η ώρα για αντεπίθεση στην ενιαία επίθεση που δέχεται ο λαός

Τα λαϊκά νοικοκυριά συνεχίζουν να πληρώνουν τις καταστροφικές συνέπειες της παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης και το βιοτικό επίπεδό τους παραμένει καθηλωμένο στα όρια της εξαντλητικής φτώχειας και της απελπιστικής μιζέριας. Στον αντίποδα, τα κέρδη των μονοπωλίων αυγαταίνουν. Μία χούφτα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων καρπώνεται όλο τον πλούτο του λαού.

Και όμως. Πάνω στα συντρίμμια της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κι ενώ διατηρούνται σε πλήρη ισχύ πάνω από 800 εφαρμοστικοί νόμοι των Μνημονίων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο παραπλανητικό «αφήγημα» περί «καθαρής εξόδου» από τα Μνημόνια και τάζει «δίκαιη ανάπτυξη» για όλους! Για να εγκλωβίσει το λαό σε νέες αυταπάτες, στη λογική του δήθεν «μικρότερου κακού», τώρα που αποδείχτηκε πόσο «αντιμνημονιακή» ήταν «η πρώτη φορά Αριστερά», επαναφέρει  …ξαναζεσταμένα τα γνωστά ψευτοδιλήμματα και τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές του ΠΑΣΟΚ περί προοδευτικών» και «συντηρητικών» δυνάμεων.

Το πραγματικό δίλημμα που καλείται να απαντήσει ο λαός, είναι, «ανάπτυξη για ποιον και από ποιον»; Ανάπτυξη με βάση τις ανάγκες του, τις δυνατότητες του τόπου μας και της εποχής ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που συμπιέζουν όλο και πιο πολύ το βιοτικό επίπεδό του;

Οι κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούνται με την ενεργό στήριξη όλων των αστικών κομμάτων (ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής, ΑΝ.ΕΛ.), όπως καταδείχτηκε και με την από κοινού ψήφιση του 3ου Μνημονίου στη Βουλή, αλλά και από τους εκπροσώπους τους στην τοπική διοίκηση.

Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και η δημοτική Αρχή των Βορείων Τζουμέρκων. Ως «καλό παιδί» της κυβέρνησης, «βάζει πλάτη» σε όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις. Σε όλες τις προωθούμενες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην τοπική διοίκηση, που αποσκοπούν στην πιο αποτελεσματική στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αφού βοήθησε, εφαρμόζοντας στην πράξη, τα «μεταρρυθμιστικά» σχέδια «Καποδίστριας» και Καλλικράτης», που συνέβαλαν στην αιματηρή πολιτική της οικονομικής λιτότητας, τη διεύρυνση της αντιλαϊκής φορολόγησης, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και αγαθών και στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, τώρα στηρίζει σιωπηρά και το νέο νομοθετικό εγχείρημα «Κλεισθένης».

Από την πλευρά της, η «Λαϊκή Συσπείρωση», αναδεικνύοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών προβλημάτων είναι απόρροια της κεντρικής αντιλαϊκής πολιτικής,πρότεινε, να μην επιβληθούν δημοτικά τέλη σε χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους, αλλά η δημοτική Αρχή δεν το δέχτηκε. Έφερε στο φως της δημοσιότηταςτο σοβαρό πρόβλημα ποιότητας του νερού και προστασίας της υγείας των δημοτών, πιέζοντας τη δημοτική Αρχή να διενεργούνται τουλάχιστον οι προβλεπόμενοι από τη νομοθεσία (τέσσερις φορές το χρόνο) έλεγχοι ποιότητας του πόσιμου νερού στα χωριά -και μάλιστα από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Επιπλέον, απαίτησε ο καθαρισμός του υπάρχοντος απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης να γίνεται υπό ενιαία επιστημονική επίβλεψη. Πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η πλειοψηφία του το απέρριψε, να στηριχθεί η νομοθετική πρόταση που κατέθεσαν οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι, με την οποία ζητούν να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να διαγράφουν χρέη λαϊκών νοικοκυριών, ώστε αυτά να προστατεύονται από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς όταν οι οφειλές προς την τοπική διοίκηση ξεπερνούν το ποσό των 500 ευρώ.

Πρότεινε από το 2017 τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στο δήμο, προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει στοιχειώδη μηχανισμό πυρόσβεσης, και η δημοτική Αρχή αποδέχτηκε μεν, αλλά με εμφανή καθυστέρηση.

Μόνον οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ σε ολόκληρη τη χώρα, έδρασαν και μπορούν να δράσουν ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τα λαϊκά νοικοκυριά και, στη συνέχεια, να επιβάλλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Οι κομμουνιστές δήμαρχοι, που εκλέχτηκαν στις προηγούμενες εκλογές  σε πέντε δήμους , απέδειξαν στην πράξη ότι, οι μικρές και -πολύ περισσότερο- οι μεγάλες μάχες κερδίζονται με ανυπακοή στα αντιλαϊκά κελεύσματα και μαχητικούς αγώνες.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ  ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ,

Εκλογική Περιφέρεια Βαθυπέδου

(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)

  1. ΓΚΟΓΚΑ-ΤΣΑΓΚΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
  2. ΜΠΑΦΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Καλαρρυτών

(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)

  1. ΓΚΟΓΚΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Κατσανοχωρίων

(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)

  1. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
  2. ΓΕΩΡΓΑΡΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  3. ΓΕΩΡΓΑΡΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  4. ΓΙΩΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
  5. ΓΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  6. ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΜΕΝΕΛΑΟΥ
  7. ΝΤΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ
  8. ΠΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  9. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Εκλογική Περιφέρεια Ματσουκίου

(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)

  1. ΒΛΑΧΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
  2. ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ

Εκλογική Περιφέρεια Πραμάντων

 (υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)

  1. ΓΟΥΛΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  2. ΚΙΤΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  3. ΚΩΣΤΗ ΚΥΝΘΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  4. ΜΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  5. ΜΗΤΡΟΓΕΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
  6. ΜΗΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  7. ΜΠΟΓΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  8. ΜΠΟΓΔΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  9. ΜΠΟΥΤΖΑ ΕΛΕΝΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
  10. ΤΣΙΑΚΤΣΙΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Συρράκου

(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)

  1. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Τζουμέρκων

 (υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)

  1. ΒΑΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  2. ΚΑΛΥΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  3. ΚΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  4. ΛΕΟΝΤΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  5. ΠΡΕΝΤΖΑ-ΝΤΡΙΚΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΘΥΠΕΔΟΥ

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments