Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Υπόμνημα από τον δήμαρχο Δωδώνης με αιτήματα του δήμου στον Πρωθυπουργό

Υπόμνημα από τον δήμαρχο Δωδώνης με αιτήματα του δήμου στον Πρωθυπουργό

ntakaletsisΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Υπόμνημα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παρέδωσε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε μετά τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού.

Το υπόμνημα επικεντρώνεται αποκλειστικά σε ζητήματα που έχουν ανακύψει στα διοικητικά όρια του Δήμου Δωδώνης μετά την διέλευση του νέου οδικού άξονα.

Σημειώνεται ότι για την κατασκευή της Ιόνιας απαλλοτριώθηκαν εκατοντάδες στρέμματα δημοτικών εκτάσεων, χωρίς να καταβληθεί καμία αποζημίωση.

Με το υπόμνημα ζητείται η παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκειμένου να ολοκληρωθεί μία σειρά παρεμβάσεων ώστε να επιλυθούν προβλήματα αλλά και να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα:

– Ζητείται η ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου και των έργων διευθέτησης των ομβρίων προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του λεκανοπεδίου.

– Ζητείται λύση στην οδική σύνδεση της παραποτάμιας περιοχής του Λούρου με την Ιόνια Οδό. Από την περιοχή αυτή διέρχεται η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων- Αθηνών η οποία εγκαταλείπεται από την πλειοψηφία των οδηγών. Αν δεν αποκτήσει σύντομα πρόσβαση στην Ιόνια,  θα οδηγηθεί σε οικονομικό μαρασμό και απαξίωση.

– Ζητείται ακόμη χρηματοδότηση ειδικού χωρικού σχεδίου για τις περιοχές των δύο κόμβων του οδικού άξονα (Τερόβου και Σερβιανών) , που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Δωδώνης, προκειμένου να αποτυπωθεί η ορθολογική χρήση γης και οι δυνατότητες ανάπτυξης.

Κατά την συνομιλία που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Δήμαρχο Δωδώνης συζητήθηκε η πορεία των έργων αναστήλωσης στον αρχαιολογικό χώρο, έργα για τα οποία ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο πρωθυπουργός ήταν ενημερωμένος και για το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων στην Αρχαία Δωδώνη, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα πετυχημένο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα των Δωδωναίων για την ίδρυση και λειτουργία Μουσείου  το οποίο θα συμβάλλει στην περαιτέρω προβολή και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments