Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Υπόμνημα του δημάρχου Πάργας στο κλιμάκιο του Γραφείου Συντονισμού του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκε το δημαρχείο

Υπόμνημα του δημάρχου Πάργας στο κλιμάκιο του Γραφείου Συντονισμού του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκε το δημαρχείο

PARGAΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Κλιμάκιο από το Γραφείο Συντονισμού του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Νίκο Σκορίνη και με τη συμμετοχή του Βουλευτή  Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Μπάρκα, επισκέφθηκε το Σάββατο  τοn Δήμο Πάργας, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Ήπειρο που θα  πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις   23 και 24.10.2017, με την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα στο Καναλλάκι, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας παρέδωσε υπόμνημα με τις προτάσεις και τα αιτήματα του Δήμου, το οποίο προηγουμένως είχε συζητηθεί και εγκριθεί σε σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το υπόμνημα έχει ως ακολούθως:

Γενικά  έργα- δράσεις

-Σύνδεση  της  Ιόνιας Οδού  με Πρέβεζα για την πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

-Στελέχωση  των Κέντρων Υγείας  Πάργας και Καναλλακίου  ώστε να διασφαλιστεί η   κανονική λειτουργία τους με εφημερίες.

-Δημιουργία Τομέα  ΕΚΑΒ Πάργας- Καναλλακίου, για τον οποίο έχει παραχωρηθεί δημοτικό ακίνητο  στο  Μεσσοπόταμο και  έχουν αναληφθεί οι λειτουργικές δαπάνες  από το  Δήμο Πάργας.

-Δημιουργία  κτιρίου- συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων για τη στέγαση υπηρεσιών, κοινωνικών δομών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πάργας.

-Ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης έργου για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε οργανωμένες κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Πάργας, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

-Ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του έργου «Ύδρευση παράλιων οικισμών Βαλανιδορράχης, Λούτσας Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών, Καστροσυκιάς των Δήμων Πρέβεζας και Πάργας από πηγές Χόχλας», για το οποίο υπάρχει οριστική μελέτη και οι αντίστοιχες αδειοδοτήσεις.

-Πρόσθετη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου «Σύνδεση Εγνατίας Οδού (Κόμβος Παραμυθιάς) με  παραλιακή εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας  στην Τοπική Κοινότητα Μεσοποτάμου».

-Κατασκευή υπαίθριου θεάτρου και βελτίωση του υπάρχοντος  Μουσείου  στο Νεκρομαντείο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα».

-Δημιουργία νέων  παιδικών χαρών στις Δημοτικές Κοινότητες Πάργας και Καναλλακίου.

-Ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης  του  έργου «Ανάδειξη του ποταμού Αχέροντα και δημιουργία ποδηλατόδρομου από  τις πηγές έως τις εκβολές», για το οποίο υπάρχει οριστική μελέτη,  στο πλαίσιο  του Προγράμματος «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα».

Δημοτική Κοινότητα Πάργας

-Χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας  Πάργας.

-Ανάπλαση των  εισόδων της  Δημοτικής Κοινότητας Πάργας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

-Αναβάθμιση  του οδικού άξονα από κόμβο Πάργας προς Πάργα- Ανθούσα -Αγιά.

-Ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της μελέτης κατασκευής  κυματοθραύστη στο λιμάνι της Δημοτικής Κοινότητας Πάργας.

-Πεζοδρόμηση και ανάπλαση  του  ιστορικού κέντρου Δημοτικής Κοινότητας Πάργας.

-Ένταξη σε πρόγραμμα  χρηματοδότησης  του έργου  «Αποχέτευση  Χερσαίας Ζώνης Λιμένος  Δημοτικής Κοινότητας Πάργας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

-Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων σε δημοτικό ακίνητο   στην Δημοτική Κοινότητα Πάργας.

-Ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης Τουριστικού Αγκυροβολίου στην Δημοτική Κοινότητα Πάργας.

-Ηλεκτροφωτισμός με πυλώνες  και κατασκευή αποδυτηρίων στο Δημοτικού Σταδίου της Δημοτικής Κοινότητας Πάργας.

-Αναστήλωση  του  δημοτικού κτιρίου «Κληροδοτήματος Βασιλά» στην Δημοτική Κοινότητα Πάργας, για την οποία υπάρχει οριστική μελέτη.

-Ένταξη στο ΠΔΕ  του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία  συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης στη Δ.Ε. Πάργας του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού σύμβασης 892.116,76 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Δημοτική Κοινότητα Καναλλακίου

-Πρόσθετη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση  του   έργου «Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καναλλακίου», το οποίο βρίσκεται σε φάση κατασκευής.

-Χρηματοδότηση  της μελέτης  Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Φαναρίου.

-Ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης  του έργου «Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός σε Δημοτικά Διαμερίσματα του πρώην Δήμου Φαναρίου», του οποίου  οι οριστικές μελέτες βρίσκονται υπό εκπόνηση.

-Ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του έργου «Αλιευτικό  Καταφύγιο Λούτσας», του οποίου η οριστική μελέτη βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία ανάθεσης.

-Ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του  έργου «Ανάπλαση κέντρου Καναλλακίου», στη Δημοτική Κοινότητα Καναλλακίου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, για το οποίο υπάρχει οριστική μελέτη.

-Ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του έργου  «Σύνδεση κεντρικής δεξαμενής με εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Καναλλακίου», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, για το οποίο υπάρχει οριστική μελέτη.

-Ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης έργου  καθαρισμού και εκβάθυνσης της κοίτης,  για την αντιπλημμυρική προστασία της πεδιάδας του ποταμού   Αχέροντα.

-Εκσυγχρονισμός  του δικτύου άρδευσης του  ΤΟΕΒ Αχέροντα και τοποθέτηση φωτοβολταικών συστημάτων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.

-Εκσυγχρονισμός του  Δημοτικού Σταδίου της Δημοτικής Κοινότητας Καναλλακίου  (κατασκευή  νέων αποδυτηρίων  και  υποσταθμού ηλεκτροδότησης).

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments