Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Φώτης Βάββας (Διοικητής ΠΓΝΙ) : «Στόχος μας να μην μείνει ούτε μια μέρα εκτός λειτουργίας όταν θα λειτουργήσει πλήρως η νέα πτέρυγα…».

Φώτης Βάββας (Διοικητής ΠΓΝΙ) : «Στόχος μας να μην μείνει ούτε μια μέρα εκτός λειτουργίας όταν θα λειτουργήσει πλήρως η νέα πτέρυγα…».

hqdefaultΠρος χρήση παραδόθηκε το νέο πενταόροφο κτίριο, μια πτέρυγα κόσμημα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που έχει μεικτή επιφάνεια πάνω από οκτώ χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και το κόστος της ανήλθε στα έντεκα εκατομμύρια, χρήματα τα οποία προήλθαν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φώτης Βάββας μιλώντας στο Δ/Ρ και στην εκπομπή «Περί υγείας ο λόγος» (Βίκυ Μιχέλη) έδωσε αναλυτικά στοιχεία και παραδέχθηκε πως το μεγάλο στοίχημα είναι η στελέχωση με προσωπικό της νέας μονάδας : « Η νέα πενταώροφη πτέρυγα περιλαμβάνει διάφορα λειτουργικά τμήματα που συμπληρώνουν την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή του νοσοκομείου.
Συνδέεται και λειτουργεί σε συνεργασία και συμπληρωματικά με την υφιστάμενη πτέρυγα νοσηλευτικών μονάδων (ΝΜ) Ward 3 του Νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα, όπως επίσης συνδέεται και συνεργάζεται λειτουργικά με τοπαρακείμενο κτίριο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης (ΦΙΑ).
Με την κατασκευή της δημιουργούνται συνολικά εξήντα εννέα νέες νοσηλευτικές μονάδες (κλίνες) και συγκεκριμένα: της Καρδιολογικής δέκα κλινών, της Παιδοορθοπεδικής δέκα κλινών, της Ορθοπεδικής δέκα κλινών, της ΠλαστικήςΧειρουργικής – Εγκαυμάτων εννέα κλινών, της Παιδοχειρουργικής δέκα κλινών, της Χειρουργικής δέκα κλινών και της Οφθαλμολογικής δέκα κλινών. Επίσης,δημιουργούνται οχτώ κλίνες ΜΕΘ καρδιοπαθών, οχτώ) κλίνες γενικής ΜΑΦ, δύο αίθουσες χειρουργείου γενικής χειρουργικής, δύο αίθουσες χειρουργείου ορθοπεδικής, μία αίθουσα χειρουργείου πλαστικής χειρουργικής, δύο αίθουσες χειρουργείου οφθαλμολογικής, μία αίθουσα μικροεπεμβάσεων χειρουργικής, μία αίθουσα μικροεπεμβάσεων ορθοπεδικής και δύο αίθουσες αιμοδυναμικού εργαστηρίου.
Επιπλέον, αναφορικά με την προμήθεια του ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού του πενταώροφου κτιρίου διενεργήθηκαν τέσσερις διεθνείς διαγωνισμοί.Η προμήθεια και εγκατάσταση του συνόλου του εξοπλισμού του πενταώροφου κτιρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2016.Η ένταξη του νέου πενταώροφου κτιρίου στην παραγωγική λειτουργία του Νοσοκομείου κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, κυρίως ιατρικού και νοσηλευτικού.Με την τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου (για την αύξηση των νοσηλευτικών κλινών) που θα υποβληθεί από τη Διοίκηση στο αμέσως επόμενο διάστημα στην 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, θα κατατεθεί και αναλυτικό αίτημα-τεκμηρίωση για τις απαιτούμενες θέσεις προσωπικού…».
Ακούστε τη συνέντευξη…

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments