Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Χαιρετισμός Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα στο Ιατρικό Συνέδριο, με θέμα την εκπαίδευση και τη διαρκή ενημέρωση στα Αγγειακά Νοσήματα

Χαιρετισμός Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα στο Ιατρικό Συνέδριο, με θέμα την εκπαίδευση και τη διαρκή ενημέρωση στα Αγγειακά Νοσήματα

9_mpegkas3Από:Γιώργος Γκόντζος–Ο χαιρετισμός Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα στο Ιατρικό Συνέδριο, με θέμα την εκπαίδευση και τη διαρκή ενημέρωση στα Αγγειακά Νοσήματα

Αγαπητοί Σύνεδροι – Αγαπητοί συνοδοί

Σας καλωσορίζω στην πόλη των Ιωαννίνων, που με ιδιαίτερη χαρά «φιλοξενεί» το διεθνούς εμβέλειας Ιατρικό Συνέδριο, με θέμα την εκπαίδευση και τη διαρκή ενημέρωση στα Αγγειακά Νοσήματα.

Θέλω με δύο λόγια να σας «συστήσω» τον τόπο μου σε όσους από εσάς μας επισκέπτεστε για πρώτη φορά. Θα μιλήσω γι’ αυτά που γνωρίζετε ήδη όσοι μας έρχεστε ξανά και ξανά.

 Τα Γιάννενα και η ευρύτερη περιοχή, είναι ένας τόπος με ελκυστικό παρελθόν και δυναμικό παρόν. Με ταυτότητα, κουλτούρα και ομορφιά ξεχωριστή.

Με παράδοση πλούσια και σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Η λίμνη, τα ποτάμια, τα βουνά, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί θησαυροί, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαχρονικής ταυτότητας μας.

Όλα αυτά συνδυάστηκαν τα τελευταία χρόνια με σημαντικές υποδομές,  που ενισχύουν στον επισκέπτη το προφίλ της περιοχής και δίνουν τη δυνατότητα μιας άψογης φιλοξενίας, προσφέροντας πολλά και διαφορετικά είδη εμπειριών.

Μια από τις σημαντικότερες υποδομές της περιοχής μας, θα έλεγα καθοριστικής σημασίας, είναι τα δύο Νοσοκομεία μας και το Πανεπιστήμιο που έχουν καταστήσει τα Γιάννενα ένα σημαντικό ιατρικό κέντρο με πανελλήνια εμβέλεια.

Κι είμαι βέβαιος ότι αυτή η φήμη είναι που έλκει διαρκώς στα Γιάννενα μεγάλες επιστημονικές διοργανώσεις, και ιατρικά συνέδρια υψηλού επιπέδου.

Ως Δήμαρχος των Ιωαννίνων αισθάνομαι κάθε φορά μεγάλη μου τιμή να «υποδέχομαι» κορυφαίους επιστήμονες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και δεν σας κρύβω την ικανοποίηση που νιώθω διαπιστώνοντας ότι η πόλη μου καθιερώνεται ως ο τόπος που μπορεί να υποδεχθεί σημαντικά συνέδρια.

Σήμερα είμαι διπλά χαρούμενος γιατί με την δική σας πρωτοβουλία να διοργανώσετε στο πλαίσιο του συνεδρίου σας τον αγώνα «LINE LAKE RUN», παντρεύεται και προβάλλεται τον συνεδριακό με τον αθλητικό τουρισμό.

Είναι δύο μορφές τουρισμού στις οποίες επενδύει στρατηγικά ο Δήμος Ιωαννιτών, γιατί όπως επισημαίνεται και εσείς στις επίσημες ανακοινώσεις σας- «αιμοδοτούν» την τοπική οικονομία. Κι αυτό είναι κάτι που το έχει μεγάλη ανάγκη η κοινωνία μας, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες.

Μάλιστα πριν από μια εβδομάδα οργανώσαμε μια ειδική εκδήλωση που αφορούσε συγκεκριμένα την στρατηγική των Ιωαννίνων με στόχευση να διεισδύσουμε στον παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη. Μια εκδήλωση στην οποία καλέσαμε για να συζητήσουμε – και συμμετείχαν με θέρμη –  η πανεπιστημιακή, επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα της πόλης μας.

Ήταν μια αρχική προσέγγιση σε μια πρωτοβουλία που θα έχει συνέχεια, γιατί για πρώτη φορά γίνεται μια συνολική προσπάθεια τουριστικής προβολής του τόπου, με την πρέπουσα σοβαρότητα, με σχέδιο, στόχους και μετρήσιμα μεγέθη.

Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοι και πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί.

Τέλος, θα μου επιτρέψετε να κάνω και μια πιο προσωπική αναφορά στον καθηγητή Μιλτιάδη Ματσάγκα, τον αδελφό Μίλτο, έναν φίλο από τα παιδικά χρόνια, ο οποίος με το επιστημονικό του μέγεθος λαμπρύνει τον τόπο και με τις πρωτοβουλίες του συμβάλει στην προβολή του.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω και πάλι να σας καλωσορίσω στα Γιάννενα.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου κι ελπίζω να βρείτε το χρόνο να περάσετε ευχάριστα στον φιλόξενο τόπο μας και να χαρείτε τις ομορφιές του.

Σας ευχαριστώ

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Μιλούν για τον Μ.Ελισάφ :Κωνσταντίνος Σιαμόπουλος,Τζων Έδρα Κάλεφ,Π.Τσίμας,Δ.Σώτος

  Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos)yahoo.gr)—  Πτυχές  της προσωπικότητάς του, στιγμές από την γνωριμία τους και την ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments