Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Χαμηλές τιμές και φυλασσόμενα πάρκινγκ περιμετρικά του κέντρου της Άρτας

Χαμηλές τιμές και φυλασσόμενα πάρκινγκ περιμετρικά του κέντρου της Άρτας

DIONI

 

Ο Δήμος Αρταίων συνεχίζει τις προσπάθειες άμβλυνσης του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η αναβάθμιση τριών χώρων στάθμευσης περιμετρικά και σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για τους χώρους στάθμευσης στην πλατεία Ζέρβα, στην οδό Αράχθου και στον εκθεσιακό χώρο της Διώνης. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο χώρο, η στάθμευση θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για τις τρεις πρώτες ώρες, ενώ για όσους θέλουν να αφήσουν το όχημά τους 10 ώρες το κόστος είναι μόλις 2 ευρώ και για όλο το 24ωρο 3 ευρώ. Μηνιαίες κάρτες καθώς και κάρτες για τους εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο θα διατίθενται σε πολύ χαμηλές τιμές.

Το παρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, ενώ σε εκείνο στην Αράχθου οι τρεις πρώτες ώρες θα κοστίζουν πλέον 1 ευρώ (από 2 ευρώ που ήταν έως τώρα), οι 10 ώρες 3 ευρώ και για όλο το 24ωρο το κόστος θα περιορίζεται στα 5 ευρώ. Οι παραπάνω χώροι φυλάσσονται ήδη για 16 ώρες καθημερινά, από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ, με προσωπικό του Δήμου.

Στο χώρο του δημοτικού πάρκινγκ στον εκθεσιακό χώρο της Διώνης βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος υπογράμμισε πως «θα πρέπει να μας γίνει συνήθεια να περπατάμε. Στόχος μας είναι να λύσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα που είναι έντονο μέσα στην Άρτα, αλλά και να αξιοποιηθούν σωστά οι χώροι στάθμευσης για τους οποίους έχουν δαπανηθεί χρήματα. Οι τιμές είναι πλέον πιο προσιτές στο κοινό. Μέλημά μας είναι να λύσουμε το κυκλοφοριακό και όχι να έχουμε έσοδα. Είναι κάποιες ενέργειες που κάνουμε, στις οποίες θέλουμε μαζί τους πολίτες. Εκείνοι πρέπει να καταλάβουν την αναγκαιότητα της λειτουργίας αυτών των χώρων στάθμευσης, ώστε να λυθεί το κυκλοφοριακό».

Στα συγκεκριμένα πάρκινγκ έχει γίνει καθαρισμός, προσπάθεια καλλωπισμού τους και έχει τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμός. Όσον αφορά το χώρο στάθμευσης στην περιφερειακή οδό (δίπλα στο παζάρι), έγινε καθαρισμός όλου του χώρου, ενίσχυση του φωτισμού και διαγράμμιση των θέσεων στάθμευσης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενταθεί η ενημερωτική καμπάνια που έχει ξεκινήσει. Θα διανέμονται φυλλάδια μέσα από τους λογαριασμούς ύδρευσης της ΔΕΥΑ Άρτας, ενώ θα υπάρξουν και ενημερωτικές πινακίδες σε κεντρικά σημεία της πόλης. Γίνεται, μάλιστα, συζήτηση και με το αστικό ΚΤΕΛ, ώστε να μπει δρομολόγιο από το πάρκινγκ στον εκθεσιακό χώρο της Διώνης.

«Τα πάρκινγκ είναι δίπλα στα μαγαζιά και στο κέντρο και είναι ασφαλή» ανέφερε σε δικές του δηλώσεις ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Άρτας Γιώργος Πανέτας. Συμπλήρωσε, δε, πως θα μπουν πληροφοριακές πινακίδες και για τους επισκέπτες της πόλης, ενώ από τα πάρκινγκ θα υπάρχουν πινακίδες για σημαντικά σημεία της Άρτας. «Επίσης, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις ή παρατηρήσεις για βελτίωση των πάρκινγκ» κατέληξε.

Τέλος, να σημειωθεί πως στόχος του Δήμου Αρταίων είναι να συγκεντρώσει στους χώρους στάθμευσης όλα τα μεγάλα φορτηγά, που σήμερα είναι διάσπαρτα στους δρόμους της πόλης.

 

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments