Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Τεχνολογία / «Χαμόγελο» και Microsoft για ασφαλές διαδίκτυο

«Χαμόγελο» και Microsoft για ασφαλές διαδίκτυο


Τους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου συζήτησαν μαθητές σχολείων της Αττικής, της Κορίνθου και του Καστελόριζου σε εκδήλωση που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του παιδιού» σε συνεργασία με τη «Microsoft Hellas», με αφορμή την…

 

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά οι δύο οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους, με «όχημα» τη διαδραστικότητα και στόχο την ενημέρωση των μαθητών για θέματα που συναντούν καθημερινά. «Τα παιδιά επικοινωνούν θέματα που τα αφορούν. Δεν θέλουμε να τα βάλουμε σε μια απαγορευτική διαδικασία, αλλά να τα βοηθήσουμε να καταλάβουν τι συμβαίνει στο διαδίκτυο» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Πρόσθεσε ότι είναι σημαντική και η θωράκιση της σχολικής κοινότητας και των γονιών «ώστε να είναι δίπλα στα παιδιά και να διαχειρίζονται σοβαρά θέματα όπως ο κυβερνοεκφοβισμός».

Ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της «Microsoft Hellas», Τίμος Πλατσάς, τόνισε ότι «αναπτύσσουμε δράσεις για την ασφάλεια της πλοήγησης, ώστε να καθοδηγήσουμε τα παιδιά και τους ενήλικες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, ένα θέμα που μας αφορά όλους».

«Πρωταγωνίστρια» της φετινής εκδήλωσης ήταν η Helen B., ηρωίδα μιας εικονογραφημένης ιστορίας, την οποία ετοίμασαν οι δύο συνδιοργανωτές. Η βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ιστορία αφηγήθηκε στους συμμετέχοντες τους κινδύνους που αντιμετώπισε η ηρωίδα όταν αποφάσισε να συνομιλήσει στο διαδίκτυο με ένα άγνωστο σε αυτήν άτομο.

Με αφορμή τη συζήτηση αυτή οι μαθητές αφηγήθηκαν δικές τους εμπειρίες, συζήτησαν προβληματισμούς και εξέφρασαν τις απόψεις τους για σωστές και λανθασμένες τακτικές στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Στο διαδίκτυο δεν υπάρχει προσωπικός χώρος, είναι ένας χώρος κοινόχρηστος για όλους» τούς εξήγησε ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Στέφανος Αλεβίζος.

Στη συνέχεια δύο ειδικοί της Microsoft, ο Θανάσης Διόγος και η Έλενα Ζαγλαρίδου, ανέπτυξαν τους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου και τρόπους για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 120 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το 1ο Γυμνάσιο Μεγάρων, το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών, το 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου και το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων, ενώ διαδικτυακά πήραν μέρος και μαθητές από την Κόρινθο και το Καστελόριζο.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δείτε Επίσης

Δημοτική αρχή Ιωαννίνων: Άδικη και ακατανόητη απόφαση εκ μέρους του υπουργού Περιβάλλοντος

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων για την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος που αφορά ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments