Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Χιλιάδες Γιαννιώτες τίμησαν τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Χιλιάδες Γιαννιώτες τίμησαν τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Χιλιάδες Γιαννιώτες έστειλαν σήμερα το βράδυ ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, τιμώντας τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο κάλεσμα του Δήμου Ιωαννιτών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Περιφερειακής Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, ανταποκρίθηκαν χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας και συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δημαρχείο. Σιωπηλοί, με αναμμένα κεριά στα χέρια, έστειλαν το πιο ηχηρό μήνυμα.

Ένα μήνυμα που εξέφρασε και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, με λίγα λόγια: «Η διαφορετικότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα και είναι απολύτως σεβαστή. Παιδιά μιλήστε. Γονείς ακούστε κι αγαπήστε τα παιδιά σας γι’ αυτό που είναι. Κοινωνία αφουγκράσου και δράσε. STOP BULLYING», είπε ο κ. Μπέγκας.

Στην πόρτα του Δημαρχείου μαθητές σχολείων κρέμασαν ένα πανώ που «αποχαιρετούσε» ένα συνομήλικο τους παιδί . «Καλό ταξίδι Βαγγέλη».

Ο Δήμος Ιωαννιτών τοποθέτησε ένα βιβλίο όπου ο καθένας έγραφε το δικό του μήνυμα. Μηνύματα αποχαιρετισμού στο Βαγγέλη, αλλά και μηνύματα ενάντια στα φαινόμενα εκφοβισμού.

Το βιβλίο θα τοποθετηθεί σε προθήκη στην κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου, για να θυμίζει όχι μόνο την απώλεια ενός νέου παιδιού, αλλά την αφύπνιση που προκάλεσε στα Γιάννενα και σε όλη την Ελλάδα ο άδικος χαμός του.

Πρώτος υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ακολούθως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Καψάλης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, χιλιάδες πολίτες που περίμεναν υπομονετικά μέχρι αργά το βράδυ για να αφήσουν το δικό τους μήνυμα. Όπως άφησαν μπουκέτα με λουλούδια μπροστά στην αυλόπορτα του Δημαρχείου Ιωαννίνων.

Τη θλίψη όλων των Γιαννιωτών για το θάνατο του παιδιού και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του, εξέφρασε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου. «Δηλώνουμε τη λύπη μας αλλά και την αποφασιστικότητα μας να αντισταθούμε σε κάθε μορφή βίας, είτε είναι κοινωνική, είτε ενδοσχολική, είτε οικογενειακή», τόνισε ο κ. Καψάλης και προανήγγειλε «δράσεις και πρωτοβουλίες εντός του χώρου του πανεπιστημίου».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments