Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Χρυσό μετάλλιο στους κρίκους ο Λ.Πετρούνιας!

Χρυσό μετάλλιο στους κρίκους ο Λ.Πετρούνιας!

petroyniasΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους κατέλαβε ο Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πρόκειται για το δεύτερο χρυσό της Ελλάδας στους Αγώνες, μετά τη νίκη της Άννας Κορακάκη στη σκοποβολή 25 μέτρων με πιστόλι.

Στον τελικό, ο 26χρονος Έλληνας πρωταθλητής  συγκέντρωσε 16.000 βαθμούς με ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα – με βαθμό δυσκολίας 6,8. Έκλεισε την προσπάθειά του με εντυπωσιακή έξοδο και σταθερή προσγείωση.

Με τη νίκη του στο Ρίο ο  Λ.Πετρούνιας είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες αθλητές που έχουν κατακτήσει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, παγκόσμιο πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο άθλημά τους.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ο χρυσός Ολυμπιονίκης τόνισε:«Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα! Σε κάθε δήλωσή μου μέχρι τώρα έλεγα “πάμε Ελλάδα”, γιατί έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει. Κι εδώ αυτό ήρθαμε να κάνουμε. Να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος στο Ρίο. Για μένα είναι ό, τι σημαντικότερο να ακούγεται. Θέλω να το αφιερώσω στον πατέρα μου, (σ.σ. τον έχασε πέρυσι)στον προπονητή μου και στην Ελλάδα… Προετοιμάστηκα καλά αλλά θέλει και λίγη τύχη. Δεν είχα τραυματισμούς από το Παγκόσμιο και μετά και όλα πήγαν καλά»!

Δεύτερος, με 15.766 βαθμούς, κατετάγη ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι, που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο πριν τέσσερα χρόνια στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Την τρίτη θέση στο βάθρο κατέλαβε ο Ρώσος Ντένις Αβλιαζίν, με 15.700 πόντους

Δείτε Επίσης

Ε.Κολιοφώτη-“Οι μαθητές μαθαίνουν τι σημαίνει σεβασμός πραγματικά στο περιβάλλον”.Χρυσό βραβείο για το 2ο Δημοτικό Καναλακίου και τη μελέτη για τη δημιουργία ενός “πράσινου” σχολείου.

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Με ειδική αφιέρωση στους εκπαιδευτικούς του 2ου δημοτικού σχολείου Καναλακίου ,στους γονείς αλλά ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments