Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Χ.Μεντής (Πρόεδρος εργαζόμενων ΟΤΑ ν.Ιωαννίνων)-Να δοθεί λύση στο θέμα της πληρωμής των ενταλμάτων των συμβασιούχων στην καθαριότητα

Χ.Μεντής (Πρόεδρος εργαζόμενων ΟΤΑ ν.Ιωαννίνων)-Να δοθεί λύση στο θέμα της πληρωμής των ενταλμάτων των συμβασιούχων στην καθαριότητα

aporrimatoforo-01_450xΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τα δεδομένα που οδήγησαν συμβασιούχους στην καθαριότητα στο δήμο Ιωαννιτών να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας ,ανέφερε ο Χρήστος Μεντής ,πρόεδρος του συλλλόγου εργαζόμενων στον ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων, μιλώντας στην εκπομπή  “ό,τι πεις εσύ”(Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Τόνισε μεταξύ άλλων πως ενώ σωστά η κυβέρνηση προώθησε το θέμα της παράτασης των συμβάσεων, δεν έχει δώση λύση στο θέμα της πληρωμής  αυτών των συμβασιούχων, και ζήτησε να πληρωθούν τα εντάλματα .Ακούστε την συνέντευξη και διαβάστε την ανακοίνωση του συλλλόγου εργαζόμενων στον ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Μία ακόμη Παράσταση διαμαρτυρίας στον Επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου  πραγματοποίησαν σήμερα – με απορριμματοφόρα – οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, μαζί με άλλους εργαζόμενους και  το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Μετά την άρνηση των επιτρόπων να  υπογράψουν τα εντάλματα της μισθοδοσίας τους, παραμένουν απλήρωτοι. Στις ημέρες των εορτών που έρχονται, οι εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν να πάρουν ούτε (1) ένα μικρό δωράκι στα παιδιά τους, αλλά αντίθετα θα αναγκαστούν να απαντήσουν γιατί δεν θα έχουν πετρέλαιο να ζεσταθούν.

                    Ο εμπαιγμός και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση νομοθετεί… (χωρίς λύση), την παράταση των συμβάσεων. Η ΚΕΔΕ  λειτουργεί ως τροχοπέδη και μιλάει για αντισυνταγματικότητα.

Οι Δήμαρχοι Απολύουν εργαζομένους, όπως και ο Φ.Ο.Σ.Δ.Α. Κεντρικής Μακεδο-νίας. Οι επίτροποι δεν υπογράφουν τα εντάλματα μισθοδοσίας των εργαζόμενων και όλοι τους παίζουν με τον πόνο των εργαζομένων.

Η υπηρεσία καθαριότητας βρίσκεται σε «έκτακτη ανάγκη». Εάν απολυθούν οι εργαζόμενοι, η υπηρεσία δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει. Ήδη χρωστάνε δεκάδες ρεπό στον κάθε εργαζόμενο, όπως και τις άδειες.

Πρέπει να είναι καθαρό σε όλους μας ότι,  απώτερος σκοπός τους είναι η παράδοση όλης της καθαριότητας στους  «εθνικούς» εργολάβους. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα και πιέζουν. Είναι χρέος όλων μας να τους αντιμετωπίσουμε.

Η αποφασιστική και ενωτική συμμετοχή όλων των εργαζομένων είναι κρίσιμη και αναγκαία για την τελική επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο προκειμένου να διασφαλίσουμε αγωνι-στικά και κινηματικά τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Ζητάμε:

Nα υπογραφούν τώρα τα εντάλματα μισθοδοσίας.

Την παραμονή των συναδέλφων στην εργασία και την μονιμοποίησή τους.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments