Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ψήφισμα της Ν.Ε Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής υπέρ του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ

Ψήφισμα της Ν.Ε Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής υπέρ του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ

Ο Γραμματέας και τα μέλη της  Ν.Ε. Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής υπογράφουμε το παρακάτω ψήφισμα υπέρ του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ. Στεκόμαστε δίπλα, στους ανθρώπους που «παλεύουν» να απομακρύνουν από τη ζωή τους  όχι μόνο τα ναρκωτικά αλλά το αλκοόλ και κάθε άλλη μορφή εξάρτησης, στους γονείς και συγγενείς αυτών των συνανθρώπων μας όπως και δίπλα στους εργαζόμενους που χρόνια τώρα «βάζουνε πλάτη» και εργάζονται πολλές φορές πάνω από τις δυνάμεις τους  για την καλή λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του ΚΕΘΕΑ.

«Ψηφίζουμε για την άμεση απόσυρση της αιφνίδιας και αντισυνταγματικής απόφασης της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αντικαθιστώντας το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό του Συμβούλιου με έμμισθο, διορισμένο από  την ίδια.

Επί 4 δεκαετίες η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, με τη συμμετοχή και την ψήφο των ίδιων των  μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους, των εργαζομένων και της κοινωνίας των πολιτών, έχει διασφαλίσει την υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία και χρηστή διαχείριση του Οργανισμού, εκλέγοντας ένα ΔΣ εθελοντών υπόλογο σε όλους τους παραπάνω και την ελληνική κοινωνία.

Ο διορισμός έμμισθου ΔΣ στο ΚΕΘΕΑ αποτελεί ευθεία πολιτική παρέμβαση στο εσωτερικό του οργανισμού από την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να στηρίξει την επιλογή της αφήνοντας ψευδείς, συκοφαντικούς υπαινιγμούς για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ. Με τη γραφειοκρατική, συγκεντρωτική πολιτική της η κυβέρνηση αφαιρεί απροκάλυπτα το δικαίωμα ψήφου των άμεσα εμπλεκόμενων στον οργανισμό,   απαξιώνει τα προγράμματα απεξάρτησης και βάζει εμπόδια στην κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.»

Υπενθυμίζουμε  τα λόγια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά,  «Πίσω ολοταχώς. Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, με τη δική μας αντιπρόταση και έχουμε συμμάχους τους νέους, τις οικογένειές τους και την κοινωνία» τα οποία θα γίνουν και πράξη μέσα στη Βουλή.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments